Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Col·legi Sagrat Cor de Jesús rep la Medalla de la Ciutat en el 125è aniversari de la seva fundació

Escoltar

El Col·legi Sagrat Cor de Jesús rep la Medalla de la Ciutat en el 125è aniversari de la seva fundació

L’acte té lloc el 29 de maig a l’Ajuntament

El Saló de Sessions de l’Ajuntament acollirà demà dijous 29 de maig, a les 19.30 hores, l’acte d’atorgament de la Medalla de la Ciutat al Col·legi Sagrat Cor de Jesús. L’escola, coneguda popularment com La Coma, celebra aquest any el 125è aniversari de l’arribada a la ciutat de la seva fundadora.

 

Està previst que l’acte el presideixi l’alcalde, Joan Mora. Comptarà també amb les intervencions del regidor d’Ensenyament i instructor de l’expedient municipal de concessió de la Medalla, Pere Galbany; la presidenta de l’AMPA de l’escola, Ma Àngels Calderón; i Marta Ruiz, professora del col·legi. Es preveu que recullin la Medalla de la Ciutat la Mare general de la Congregació de les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors, Immaculada Ríos, i la directora del Col·legi Sagrat Cor de Jesús de Mataró, Mare Ma Immaculada Campo.

 

El passat mes de gener, l’Associació de Pares i Maresme d’Alumnes van demanar a l’Ajuntament que iniciés els tràmits per atorgar la Medalla al col·legi, sol·licitud a la qual s’hi han adherit diferents entitats.

 

Els promotors destacaven en el seu escrit els mèrits acumulats per l’escola al llarg de la seva trajectòria. En especial, la tasca d’impuls i expansió de l’ideal de senzillesa de Madre Carmen, fundadora de la congregació de les germanes Franciscanes dels Sagrats Cors; el servei públic que com a escola i entitat suposa per a la ciutat; i el saber fer amb qualitat, des d’un sentit d’equip, amb gran respecte vers la persona, afanyant-se perquè els alumnes assoleixin una formació integral, tenint present els diversos àmbits culturals, socials i religiosos.

 

La congregació religiosa de les germanes Franciscanes dels Sagrats Cors es va crear a Antequera al 1884 i posteriorment es va implantar a Catalunya. Al 1889, la beata Carmen del Nen Jesús González Ramos, “Madre Carmen”, va arribar a Mataró i es va fer càrrec de l’obra iniciada a favor de les dones obreres per les germanes Clariana i Mossèn Gironès. Aquell mateix any va fundar la nova escola, que es va acabar convertint en centre d’escolarització infantil.