Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Politècnica de Mataró i la Hogeschool Gent de Bèlgica col·laboren en la creació d'un nou Màster

Escoltar

La Politècnica de Mataró i la Hogeschool Gent de Bèlgica col·laboren en la creació d'un nou Màster

L'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) participarà durant els propers tres anys en un projecte que té com a objectiu definir un Màster sobre Validació de Sistemes d'Informació en la indústria mèdica, farmacèutica i biotecnològica. Liderat per la Hogeschool Gent de Bèlgica, el projecte vol completar la formació en uns àmbits que fins ara no tenen regulació acadèmica i es desenvolupa en el marc del programa Leonardo Da Vinci de la Unió Europea.

El projecte es divideix en 10 paquets de treball. La Politècnica es responsabilitzarà de dos d'ells: el primer sobre sistemes d'informació, xarxes i sistemes de seguretat; i l'altre de mesura electrònica. Consistirà en la preparació dels continguts docents (decidint l'amplitud dels temes, la seva profunditat, tipus d'avaluació, etc). A més, l'escola també participarà en 7 paquets més.

L'import total del projecte és de 625.000 euros amb una subvenció de la UE de 465.000 euros. D'aquests, més de 58.000 aniran destinats a l'EUPMt.

El projecte durarà 3 anys, fins novembre del 2006. Llavors està prevista l'entrada en funcionament d'aquest Màster a nivell europeu. D'un o dos anys de durada, està adreçat a titulats en Biologia, Farmàcia, Enginyeria Química i Informàtica. El màster estarà format per una part teòrica (presencial i on line) i un període de pràctiques.

A més dels dos centres universitaris també participen sis empreses de diferents països europeus: ISPE, una societat internacional d'empreses del sector farmacèutic i amb seu a Brussel·les; la consultora KAPPA DELTA SIGMA BVBA i PRODUMEX, de Bèlgica; GMP Finance, ubicada a França; SEGALSTAD Consulting, a Noruega; i l'empresa catalana SVS de Sant Cugat del Vallés.

El programa Leonardo da Vinci

Es tracta d'una iniciativa europea de suport a projectes dins l'àmbit de la formació professional. Es dirigeix a formadors i empreses i contempla la financiació de diferents projectes formatius en que és imprescindible la col·laboració d'institucions i empreses de diferents països, fonamentalment per permetre la mobilitat, intercanvis i estades de ciutadans europeus en altres països.

Bàsicament, té tres objectius: reforçar les aptituds i competències dels individus; millorar la qualitat de la formació professional continua; i promoure la contribució de la formació professional al procés d'innovació amb una atenció especial a la cooperació entre universitats i empreses.