Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les biblioteques Antoni Comas i Pompeu Fabra reben quasi 400.000 visites durant el 2013

Escoltar

Les biblioteques Antoni Comas i Pompeu Fabra reben quasi 400.000 visites durant el 2013

S’han organitzat diferents activitats per celebrar el primer aniversari de la biblioteca Antoni Comas



La biblioteca Antoni Comas celebra un any de vida, avui 3 de febrer, consolidant-se en aquest temps com una biblioteca de barri i amb una gran acollida per part dels usuaris. Durant aquest any, de febrer a desembre, ha expedit 3.498 carnets nous. La Xarxa de Biblioteques de Mataró, formada per les biblioteques Antoni Comas i Pompeu Fabra, ha rebut 398.545 visites durant el 2013.




Les dades consoliden el paper de les biblioteques mataronines dins la ciutat, ja que un terç dels habitants de Mataró tenen el carnet (42.768 persones, el 34,50 %). El treball en xarxa dels dos centres ha permès sumar esforços per tal d’oferir més i millors serveis als usuaris. Durant el 2013 gairebé s’han triplicat les activitats de foment de la lectura, hores del conte, presentacions de llibres, formació en noves tecnologies i guies de lectura, entre d’altres. En aquest període s’han organitzat conjuntament més de 700 activitats amb gairebé 18.000 participants. 

 

Pel que fa a les visites, cada dia entren a les biblioteques públiques de Mataró més de 1.400 persones: el 2013, la biblioteca Antoni Comas ha acollit 140.320 persones i la Pompeu Fabra 258.225.

 

Una de les novetats d’aquest any, i que ha funcionat amb èxit, és la implementació del nou servei d’autopréstec, que permet més autonomia i rapidesa en la gestió per part dels usuaris. El 2013 s’han prestat 260.295 materials: 69.665 a l’Antoni Comas i 190.630 a la Pompeu Fabra.

 

Quant a les connexions a Internet, cada dia se’n realitzen 550. El 2013 se n’han fet 45.539 a l’Antoni Comas i 108.142 a la Pompeu Fabra.

 

A remarcar també que el 2013 les dues biblioteques de la Xarxa han ampliat el nombre d’hores d’obertura setmanals, obrint més del doble d’hores que el 2012, passant de 45’5 h setmanals a 96 h setmanals.

 

 

Activitats d’aniversari

 

Durant tot el mes de febrer es faran diferents actes per celebrar l’aniversari de la biblioteca. Aquest mes hi haurà 5 hores del conte, un taller familiar especial per fer un gran mural, un recorregut poètic per la biblioteca, una mostra documental amb el Fons Antoni Comas i una exposició sobre els valors de la biblioteca pública. A més, la biblioteca Antoni Comas estrena una nova activitat: els laboratoris de lectura. Aquests són espais de creació on les famílies participants experimenten amb les paraules i les imatges. L’objectiu és buscar i crear experiències especials i efectives al voltant de la lectura.

 

Avui dilluns, entre les 17 i les 20 h, els usuaris que assisteixen a la biblioteca Antoni Comas tindran una sorpresa.

 

 

Una llibreta de regal

 

La biblioteca Antoni Comas ha editat com a regal d’aniversari una llibreta que regalarà avui dilluns a tots els usuaris que facin ús del servei de préstec.

 

La llibreta pretén ser una “memòria” de les descobertes literàries, musicals i cinematogràfiques de tot l’any. Està organitzada per mesos i en cada mes es pot prendre nota de les recomanacions fetes pels bibliotecaris, d’aquells documents que es volen demanar a la biblioteca i també d’aquells llibres, discos, revistes o pel·lícules que aquell mes l’usuari ha descobert i li han agradat. També s’hi pot prendre nota d’activitats a les quals es vol assistir i es pot fer una llista dels propòsits culturals per a aquest any, entre d'altres. És de petit format, per tant es pot dur a la bossa, a la butxaca o dins d'un llibre.

 

La llibreta inclou les bases d’un concurs de microrelats per al 2015. Els microrelats han de recrear situacions en què la biblioteca Antoni Comas sigui un element imprescindible per a la trama i és obert a la participació de tots els usuaris de totes les edats. El guanyador del concurs tindrà com a premi la publicació del microrelat en la llibreta de l’any vinent i que un il·lustrador o dissenyador gràfic faci la portada inspirant-se en el text.

 

Aquest any ha estat la mestra i escriptora Rosa Roca Riera qui ha escrit el microrelat. El disseny de la portada i de la llibreta l’ha realitzat Cristian Jeronimo, estudiant de disseny gràfic.