Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró signa el Pacte contra la Segregació Escolar impulsat pel Síndic de Greuges i la Generalitat de Catalunya

Escoltar

Mataró signa el Pacte contra la Segregació Escolar impulsat pel Síndic de Greuges i la Generalitat de Catalunya

L’alcalde, David Bote, i el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, han participat avui, 18 de març, a l’acte oficial de la signatura contra la Segregació Escolar impulsat pel Síndic de Greuges i la Generalitat de Catalunya que s’ha portat a terme al Parlament de Catalunya. Més d’un centenar de municipis s’han sumat al Pacte contra la Segregació Escolar. En el cas de Mataró, el Ple del mes de febrer del 2019 s’havia adherit a aquest compromís per garantir el dret a una educació de qualitat i a accedir-hi en condicions d’igualtat en un sistema educatiu just i equitatiu.

El Pacte, pioner a l’Estat espanyol, arriba gairebé dos anys després que el Síndic presentés un doble informe monogràfic sobre aquest fenomen i posés sobre la taula la necessitat d’arribar a un acord i compromís de país per combatre’l. D'ençà de l'any 2017 el Síndic de Greuges ha estat treballant, en col·laboració amb el Departament d'Educació, amb la voluntat de promoure polítiques de lluita contra la segregació escolar des de la corresponsabilitat dels diferents actors que intervenen en l'àmbit educatiu.
 
El Síndic s’ha compromès, amb aquesta signatura, a coordinar el seguiment del Pacte, conjuntament amb el Departament d’Educació. En aquest sentit, mentre el Pacte estigui vigent, en farà un informe bianual de balanç que es presentarà al Parlament de Catalunya.
 
El document inclou trenta actuacions i cent vuitanta-nou mesures concretes en nou àmbits que el Departament d’Educació es compromet a implementar, tant com es pugui, durant aquesta legislatura. Els ajuntaments que s’han adherit al pacte també assumiran durant els pròxims tres anys l’adopció de les mesures consensuades que pertanyin al seu marc competencial, i també els titulars dels centres concertats. Totes les propostes estan adreçades al conjunt de centres que integren el Servei d’Educació de Catalunya i parteixen de la necessitat d’incrementar el pressupost en educació entorn del 6% del PIB, d’acord amb el que estableix la LEC.
 
Alguns dels àmbits d’actuació són l’aprovació d’un nou decret en el procés d’admissió, les orientacions relacionades amb la programació de l’oferta, la promoció d’acords o pactes locals per assolir una escolarització equilibrada, o les campanyes de sensibilització sobre la qualitat del Servei d’Educació de Catalunya.

Publicat a