Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mònica Vilert és l’autora del cartell de Les Santes 2009

Escoltar

Mònica Vilert és l’autora del cartell de Les Santes 2009

El fotògraf escollit per fer l’exposició de l’any vinent ha estat Salvador Alsina

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, i l’artista Mònica Vilert han presentat avui el cartell de la Festa Major 2009. Vilert ha estat l’artista escollida per la Comissió d’Imatge i Comunicació de Les Santes 2009 de l’IMAC per fer el cartell d’enguany.


 

El cartell es va presentar ahir al Plenari de la Festa Major, en el qual l’autora va poder explicar el procés creatiu que ha seguit a l’hora de fer-lo.

 

Mònica Vilert ha explicat que en el cartell ha volgut plasmar dos conceptes que per a ella defineixen en gran mesura Les Santes de Mataró: un fragment de la capa de la Geganta i el moviment que transmet quan la figura balla i giravolta. Per a ella, Les Santes són sinònim de moviment continu, gent amunt i avall, successió d’actes, balls... la ciutat, a l’igual que els seus gegants, es mou.

 

 

 

 

Per una altra banda, la tria d’un fragment de la indumentària de la Geganta, fàcilment reconeixible, està feta amb la intenció de reivindicar aquesta figura i el seu paper en la festa, ja que sovint es fa més visible i té més protagonisme en Robafaves. Vol d’aquesta manera remarcar la feminitat del cartell i el paper de la Geganta dins de Les Santes i a la ciutat en general.

 

El cartell ha estat fet a tamany real (70x100cm) amb tècnica mixta.

 

La tipografia amb la llegenda del cartell ha estat especialment triada perquè accentuï la sensació de moviment del mateix, ja que sembla giravoltar al mateix temps que la capa de la Geganta.

 

La mateixa Comissió també va escollir el fotògraf que farà el seguiment fotogràfic de Les Santes d’enguany, Salvador Alsina. Exposarà la seva particular visió de la Festa Major a l’Ateneu de la Caixa Laietana l’estiu que ve.

 

 

Mònica Vilert (Mataró, 1966)

 

Mònica Vilert viu i treballa a Mataró. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Actualment és professora d’Educació visual i plàstica al Col·legi Cor de Maria de Mataró.

 

Els materials que més utilitza en el seu treball artístic són la cera i el grafit. La utilització de materials amb diverses textures també condicionen la seva obra. Normalment treballa amb pocs colors, i el blanc té un lloc destacat en les seves obres.

 

Exposicions individuals:

1999.  “Terrera”. Sales d’Exposicions de Can Palauet de Mataró.

1996.  “Pintures”. Galeria Josep Gich, Pièce Unique, de Palafrugell.

            “Fibres”. Galeria Pèrgamon, de Barcelona.

1991.  “6, Sentits”. Sala d’exposicions de la Caixa d’Estalvis Laietana i a la Tertre Galeria d’Art de Mataró.

1988.  “Dibuixos”. Minerva Galeria d’Art de Mataró.

 

Exposicions col·lectives:

2000.   “En el signe de les mans”. Sales d’exposicions de Can Palauet de Mataró.

1997.   “Una casa molt particular”. ACM Mataró

1996.   “Cinquanta-cinc minuts”. Museu Comarcal del Maresme

1995.   “Aglomerat”. Galeria Artual de Barcelona.

1993.   “17 autores”. Tecla Sala de l’Hospitalet.

“Tot l’espai”. UAB, Universitat de Lleida, Vaspella de Gaià i Museu d’Art de Girona.

1992.   “Tres propostes. Obra gràfica”. Borgo Galeria d’Art de Barcelona.

            “SetxDos”. Borgo Galeria d’Art de Barcelona.

1989.   “Pròleg”. Minerva Galeria d’Art de Mataró.

1988.   “Art Mataró 1888-1988”. Dürnau-Gammelhausen (Alemanya) i Minerva Galeria d’Art de Mataró.

 

A més a més, l’any 1990 va dissenyar i realitzar els guardons dels Premis Puig i Cadafalch d’Arquitectura, Interiorisme i Restauració de l’Ajuntament de Mataró. A la ciutat hi ha instal·lades peces seves al Teatre Monumental i a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra, i l’escultura al carrer “Cooperació” també és, juntament amb Jaume Simon, obra seva, situada a la plaça del Forn del Vidre. Darrerament ha participat en “La lectura del mes” de Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani, una lectura de textos de i sobre art contemporani.

 

 

Salvador Alsina (Mataró, 1945)

 

Viu i treballa a Mataró. Ha treballat com a dissenyador tèxtil per les principals marques sobre tot de roba esportiva, i també ha treballat professionalment com a especialista en retoc de negatius i laboratori fotogràfic, així com fent classes de fotografia analògica i digital.

 

Ha guanyat diversos guardons dins de l’àmbit de la fotografia: el Premi Nacional de Fotografia Científica (1965), el Premi Nacional de Fotografia Esportiva d’Eibar (1969) i el Premi Nacional de Fotografia Esportiva de Reus (1982).

 

Actualment té un estudi de disseny gràfic i fotografia.