Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una Proposta de resolució aprovada pel Ple aposta per deixar d'utilitzar la tanca del Parc Central com a suport publicitari

Escoltar

Una Proposta de resolució aprovada pel Ple aposta per deixar d'utilitzar la tanca del Parc Central com a suport publicitari

Aprovada al Ple de l’Ajuntament una Proposta de resolució presentada pel grup municipal del PP per tal que es busquin elements publicitaris on les entitats mataronines puguin donar a conèixer els actes més destacats i es pugui deixar d’utilitzar la tanca del Parc Central com a suport publicitari. La moció va rebre el suport de tots els grups municipals excepte la CUP, que hi va votar en contra.

 


El text íntegre aprovat és el següent:





“La Tanca i les Portes del Parc Central a la Plaça d’Espanya són un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) amb un grau de protecció de nivell C, per exemplificar el que això representa, és el mateix grau de protecció que ha provocat tots els problemes de Can Fàbregas i de Caralt i la impossibilitat de l’obertura del Corte Inglés a Mataró.

 


Aquesta Tanca i Portes, part del nostre patrimoni, daten dels anys 30 del passat segle i varen ser obra dels Arquitectes mataronins Lluís Gallifa i Miquel Brullet, la porta va haver de ser reconstruïda a començaments de 2014 després d’un enfonsament provocat per un corriment de terres.

 


Durant els últims anys, la Tanca s’ha convertit en una immensa cartellera d’anuncis de tot tipus, alguns d’entitats de la ciutat que publiciten esdeveniments que organitzen o impulsen, d’altres de missatges anònims o no de grups socials o polítics que tenen altres mitjans per expressar-se i que curiosament alguns d’ells s’han erigit, a vegades, com a defensors del patrimoni natural o arquitectònic però que aquí no ho respecten, i en tot cas que podrien posar-se a altres llocs de la mateixa plaça o directament no posar-se, ja que fins i tot hi ha vegades que desconeixem qui fa aquests anuncis. En tot cas creiem que un element arquitectònic protegit com és aquest ha de merèixer una especial cura per part de l’administració i també de la ciutadania, cosa que no s’està fent ara mateix, produint-se a més a més la paradoxa que de vegades hi ha pancartes i cartells enganxats a la tanca i, en canvi, en el Plafó que hi ha instal•lat a la mateixa plaça per aquest fi està absolutament net.

 


El nostre Grup entén que cal donar resposta a les necessitats de comunicació de les Entitats, especialment aquelles que tenen un caràcter d’interès social o solidari, però que cal conjuminar la defensa del patrimoni amb el desenvolupament de la tasca social.

 


És per aquests motius que sotmetem a la consideració del Ple de l’Ajuntament de Mataró els següents Acords:

 


-Els serveis de participació i de suport a les entitats de Mataró informaran les mateixes sobre la impossibilitat d’utilitzar aquest Bé Arquitectònic protegit BCIL com a base per a cartells, pancartes, etc.

 


-Els serveis de comunicació de l’Ajuntament de Mataró treballaran en la col•locació d’un MUPI, o altre element publicitari, que es situarà a la Plaça d’Espanya, o a altres centres neuràlgics de circulació de la nostra ciutat per tal que les Entitats Mataronines puguin publicitar els seus actes més importants i donar-los a conèixer. Elements semblants als que ja hi ha a algunes entrades de Mataró com ara la Plaça França o la Porta Laietana.

 


-Es cercarà que aquests elements publicitaris puguin autofinançar-se mitjançant publicitat de diferents empreses o serveis tal com ja passa a altres ciutats properes a nosaltres.

 


-Un cop es posi en marxa aquests elements publicitaris es prohibirà enganxar publicitat a la tanca del Parc Central Bé Cultural d’Interès Local protegit amb el nivell de protecció C i en tot cas mentrestant caldrà el preceptiu informe del Consell de Patrimoni.”