Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller Santi Vila visita la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria

Escoltar

El conseller Santi Vila visita la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria

Prèviament ha tingut una reunió de treball amb el regidor de Cultura



L’alcalde, David Bote, i el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, han acompanyat avui el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, en la seva visita a les pintures murals de la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria. Les pintures s’estan restaurant sota la direcció del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), adscrit a l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, i finalitzaran a principis de març.


 

La Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria és una joia del barroc català, amb pintures d’Antoni Viladomat, catalogada per la Generalitat de Catalunya com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Al llarg dels anys s’han anat realitzant diferents actuacions per tal de resoldre tant els problemes estructurals com de recuperar el valuós patrimoni artístic del monument. Aquestes actuacions han estat sufragades per fons del propi Arquebisbat, d’altres administracions, entre aquestes l’Ajuntament de Mataró, i de patrocinadors privats.

 

L’objectiu de la intervenció a les pintures és la preservació del conjunt, l’aturada de les degradacions que patia el conjunt pictòric, garantir el gaudi estètic per part dels visitants a l’obra, així com posar en valor la importància artística de l’obra.

 

A la visita també hi han participat el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Boya, i la directora del CRBMC, Àngels Solé.

 

Prèviament, el conseller ha mantingut una reunió de treball amb el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, en la qual han parlat de diferents temes culturals relacionats amb la ciutat. Un dels temes a tractar ha estat la celebració enguany del Centenari de la Sala Cabanyes i d’Els Pastorets de Mataró, per aquest motiu el Ple de març de 2015 va acordar per unanimitat demanar a la Generalitat de Catalunya que atorgui a la Sala Cabanyes la Creu de Sant Jordi. Un altre tema que s’ha posat sobre la taula ha estat la feina que s’està fent des del Consell per al Foment i la Difusió de l’obra de Gaudí, òrgan que es va constituir el febrer de 2014 i que està format per propietaris de les obres de Gaudí de titularitat pública i privada, així com per experts i tècnics gaudinians.

 

El regidor també ha fet esment que Mataró té el primer espai museístic dedicat en exclusiva a Catalunya al gènere de punt, Can Marfà, que acull la col·lecció de la Fundació Jaume Vilaseca, la més important a Catalunya i una de les més significatives a nivell europeu en la seva especialitat; així com la col·laboració conjunta entre Ajuntament i Generalitat de Catalunya en el Clos arqueològic de Torre Llauder, sobretot pel que fa a l’accessibilitat de l’espai, com també la celebració el 2017 del 150 anys del naixement de l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch i el 100 aniversari com a president de la Mancomunitat de Catalunya.