Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un projecte de fotografia panoràmica esfèrica guanya la novena edició dels Premis Cre@tic

Escoltar

Un projecte de fotografia panoràmica esfèrica guanya la novena edició dels Premis Cre@tic

Els premis es van lliurar ahir en el marc de la Nit amb Visió

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, van presidir ahir la 4a edició de la Nit amb visió, la trobada anual d’empresaris i emprenedors organitzada per l’IMPEM.

 

L’acte va tenir lloc a la Sala Privat i va estar dinamitzat per Queco Novell. Durant la nit es va fer el lliurament dels Premis Cre@tic, que enguany han arribat a la 9a edició, així com el reconeixement a les empreses de la ciutat que han destacat per la seva responsabilitat social organitzativa (RSO).

 

 

Premis Cre@tic

 

L'IMPEM va convocar el passat mes de juliol la 9a edició dels Premis Cre@tic, que tenen com a objectiu promoure la iniciativa emprenedora dins de l’àmbit de la tecnologia i la innovació, i contribuir al desenvolupament socioeconòmic de Mataró i el Maresme mitjançant el suport a nous projectes empresarials.

 

Els Premis Cre@tic són un reconeixement a les millors iniciatives empresarials, en l’àmbit tecnològic i de la innovació, escollides per representants dels àmbits universitaris, administració pública, empresarial i d’emprenedoria. Com a novetat, aquest any es podien presentar projectes no només de caire tecnològic: projectes innovadors basats en la introducció o millora significativa d’un producte/servei, d’un procés, d’un nou mètode de comercialització o d’organització i que suposin una avantatge competitiva.

 

Han format part del jurat dels Premis Cre@tic la Fundació TecnoCampusMataró-Maresme, la Diputació de Barcelona, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, el Programa Innova de la Universitat Politècnica de Catalunya, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), el Grupo Intercom, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i Acc1ó. 

 

A l’edició d’enguany s’han presentat 16 projectes, que representen una xifra rècord en relació a les 8 edicions anteriors. Els tres guanyadors han rebut un premi en metàl·lic de 6.000 euros pel primer classificat, 3.000 pel segon i 1.500 pel tercer.

 

El primer classificat ha estat el projecte empresarial Pronoramic, de fotografia panoràmica esfèrica, presentat per Narcís Rovira Castellà. El jurat ha destacat, a més de la solidesa del projecte, el factor emprenedor i les possibilitats que ofereix el mercat a aquest projecte.

 

El segon classificat ha estat el projecte empresarial Carta digital, presentat per Sandra Cantero Rodríguez i Inma Santos. Es tracta d’un menú virtual per a la gestió integral del sector de la restauració. El jurat ha destacat la incorporació de la innovació en tot el procés que ofereix la solució presentada.

 

El tercer classificat ha estat el projecte empresarial HOKO Sport, presentat per Joaquin León. És un projecte de creació i venda on-line de roba tècnica esportiva. El jurat ha destacat l’aprofitament de les xarxes socials per a la penetració del producte en el mercat.

 

 

Accèssit al Millor projecte llavor TecnoCampusMataró-Maresme

 

Aquest any s’ha creat l’accèssit al Millor projecte llavor TecnoCampusMataró-Maresme del curs 2008-09, que obre la possibilitat de participar a alumnes de les dues escoles universitàries, tant l’Escola Universitària Politècnica de Mataró com de l’Escola Universitària del Maresme, que hagin desenvolupat el seu projecte empresarial en el marc del CUB, la preincubadora de talent del TCM, durant el curs acadèmic 2008-2009.

 

S’han presentat a la convocatòria 6 projectes. El jurat ha valorat com a criteris l’originalitat i el grau d’innovació de la idea, el potencial de negoci, el model de negoci i el grau de desenvolupament del projecte.

 

El premi està dotat amb 600 euros aportats pel TCM, que s’han concedit al projecte Pronoramic, guanyador també dels Cre@tic. El jurat ha fet constar l’alt nivell de tots els projectes, destacant la seva visió empresarial i una clara orientació al mercat.

 

 

Reconeixement a la responsabilitat social de 10 empreses

 

La Nit amb Visió també va reconèixer 10 empreses de la ciutat que han destacat per les seves pràctiques de responsabilitat social, concretament per la incorporació de mesures de conciliació laboral, personal i familiar a les seves organitzacions. Així, es van lliurar els reconeixements a empreses associades al Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, a la Unió de Botiguers de Mataró, i a l’Associació de comerciants i professionals del Nou Centre de Mataró: Can Rosendo, Can Tena, El Cau Grillat/ Cafè la Selva, El Racó d’en Margarit, Hotel Colón, Món Viu, Pastisseria Rosaga, Ponys, Restaurant Tilt i Sweet center.

 

Totes elles pertanyen al comerç i/o l’hostaleria, dos sectors amb una forta presència a Mataró (el seu pes en el sector serveis suposa el 50%). Treballar en aquests sectors requereix tenir una important disponibilitat horària, que sovint fa complicat trobar empleats o, fins i tot, que les persones que hi treballen es plantegin altres ocupacions. Per aquesta motiu l’IMPEM, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, han optat per diagnosticar aquestes empreses i acompanyar-les en el procés d’incorporació de bones pràctiques de responsabilitat social. 

 

Les mesures de conciliació aporten una sèrie de beneficis a les organitzacions, com són: la millora de la qualitat del treball personal, menys absentisme laboral, la millora en la qualitat del servei, l’increment del compromís amb l’empresa, la millora del clima laboral i l’atracció de professionals qualificats, entre altres.

 

La responsabilitat social pot ser una oportunitat per millorar la gestió empresarial i per esdevenir més competitius en un mercat cada vegada més global, especialment en moments amb una conjuntura econòmica desfavorable.