Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament se suma a la campanya d’ajuda humanitària als països del Carib afectats per l’huracà Sandy

Escoltar

L’Ajuntament se suma a la campanya d’ajuda humanitària als països del Carib afectats per l’huracà Sandy

També fa una aportació per a un projecte de suport a la dona a la regió de Tànger-Tetuan

L’Ajuntament farà una aportació de 6.000 € al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb l’objectiu de sumar-se a la campanya “Resposta als efectes de l’huracà Sandy al seu pas pel Carib: fase de reconstrucció”. I una altra del mateix import per a un projecte adreçat a la dona en la regió de Tànger-Tetuan.


 

En data 31 d’octubre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va adreçar una crida als ajuntaments i institucions supramunicipals a sumar-se a la campanya “Resposta als efectes de l’huracà Sandy al seu pas pel Carib: fase de reconstrucció” per participar al procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.

 

L’huracà Sandy abans d’arribar als Estats Units ja va causar grans destrosses i nombroses pèrdues humanes i materials a diferents països del Carib.

 

Les principals afectacions que han sofert els països amb els quals el Fons Català treballa són:

 

. Haití: es calcula que hi ha hagut 51 víctimes mortals i 15 desapareguts, a més dels incomptables danys materials, que se sumen als que havien patit en el terratrèmol del 12 de gener de 2010 i es començaven a recuperar. Hi ha 17.187 persones refugiades en albergs de les regions més afectades dels departaments del sud.

 

. Cuba: el segon país més afectat amb 11 morts de les províncies orientals de l’illa, Santiago de Cuba i Guantánamo.

 

. República Dominicana: l’huracà ha produït en aquest país 12.581 desplaçats i 104 comunitats incomunicades.

 

L’huracà Sandy que ha afectat el Carib és un desastre que se suma a la crisi aguda i sostinguda que pateix Haití, país on encara s’està treballant en la reconstrucció. Pel que fa a Cuba, l’orient de l’illa ha patit pèrdues significatives sobretot en infraestructura econòmica, social i habitacional, també en zones on el Fons treballa des de fa anys.

 

L’aportació econòmica s’emmarca en el Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament que recull el compromís de l’Ajuntament de Mataró a canalitzar la voluntat de la ciutadania per col·laborar en situacions d’emergència humanitària.

 

 

Projecte a la regió de Tànger-Tetuan

 

També s’ha aprovat l’aportació de 6.000 € al projecte “Suport a la participació de la dona en la governança local a través de la creació i posada en funcionament de les comissions de paritat i d’igualtat d’oportunitats als municipis rurals de la regió de Tànger-Tetuan”. Aquest projecte està liderat pel Consell Regional de Tànger-Tetuan i compta amb el suport del Programa ART GOLD Marroc del PNUD i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

 

Aquest projecte s’emmarca dins les línies prioritàries geogràfiques de treball “Països i pobles que es corresponen a zones d’especial afluència de persones immigrades a Mataró”. L’Ajuntament participarà en el projecte tant amb suport econòmic com amb la participació a les activitats que es vagin desenvolupant.