Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acta del Consell Municipal de Joventut. 16/05/2006

Escoltar

Acta del Consell Municipal de Joventut. 16/05/2006

Dia
Hora
Lloc
Organisme

Ordre del dia

ACTA DE SESSIÓ DEL CONSELL mUNICIPAL DE jOVENTUT

Data: 16 de maig de 2006

Núm.: 45

Caràcter: ordinari

Hora: 20:30

Lloc: Casal de Joves de la plaça d'Espanya

Hi assisteixen:

Ivan Pera Itxart

Vicepresident

Conseller delegat de Joventut i Esports

Nonis Massaguer Ferrer

Directora del Pla Jove x Mataró

Albert Cot Villora

Secretari del Consell en substitució de Marta Loire

Pau Benítez Domínguez

A títol personal

Víctor Xaubet Areales

Ass. Alumnes IES Damià Campeny

Agnès Cabot Navarro

Creu Roja Joventut

Albert Ponsa Moreno

Grup Municipal ERC

Jordi Fernàndez Fàbregas

Grup Municipal CiU

Excusen la seva absència:

Joan Antoni Baron Espinar

President

Ruper Muñoz Rodríguez

Acció Jove € Joves de CCOO

Miguel Guillén Burguillos

Grup Municipal IC-V

No hi assisteixen:

Eloi Aymerich Casas

A títol personal

Xavier Admetlla Martínez

A títol personal

Lluís Márquez Cobo

A títol personal

Sandra Farré Galceran

Ass. Infantil i Juvenil Casal Xerinola

Miquel Sánchez Solís

Ass. Lleure i Cultura Enlleura't

Baboucarr Mbye Cham

Ass. Juvenil Infantil The Pets

Laura Moreno Domingo

Ass. Alumnes IES Pla d'en Boet

Ferran Gómez Olivencia

Club d'Escacs Mataró

Oriol Artigas Verjano

Associació Cultural Fèlix Cucurull

José Ángel Fernández Domínguez

Vocalia de Joves de l'AV Pla d'en Boet

Francesc Xavier Gomar Martín

Grup Municipal PSC

Adam Alonso Bennett

Grup Municipal PP

Ordre del dia

  1. Intercanvi juvenil amb Isla Cristina.
  2. Projecte de dinamització juvenil. Pla educatiu d'entorn.
  3. Torn obert de paraules.

Desenvolupament de la reunió.

  1. Intercanvi juvenil amb Isla Cristina.
  2. El regidor explica la proposta d'intercanvi amb Isla Cristina i els antecedents en relació a la procedència mataronina dels fundadors de la població. La directora del Pla Jove explica el programa que ha treballat el Servei de Joventut i ofereix la possibilitat de crear una comissió dins del Consell per treballar el programa definitiu, tot i que des d'Isla Cristina encara no han concretat el perfil dels joves que participaran a l'intercanvi. També explica que es prepara un viatge en vaixell fins a Isla Cristina i que la Asociación de Amigos de Isla Cristina està implicada en aquest projecte i s'ofereix per rebre els joves.

    A partir d'aquí, en Víctor Xaubet i en Pau Benítez comencen a fer propostes de monuments, entitats o activitats per conèixer com l'esbart dansaire, els gegants de la ciutat o l'orgue de Santa Maria, que és un dels cinc millors del món. La directora del Pla Jove proposa que el programa es treballi en el grup de treball, que es convocarà per correu electrònic. Es proposa el dimarts 23 de maig a les 17h per fer la primera reunió.

    El regidor llança la idea que el Consell de Joventut proposi un cop a l'any un missatge potent a la ciutat, i posa com a exemple la possibilitat de fer l'any de la pau i convidar joves palestins i jueus a fer una trobada.

  3. Projecte de dinamització juvenil. Pla educatiu d'entorn.
  4. Després de la introducció al tema per part del regidor, Nonis Massaguer explica la metodologia de treball del projecte de dinamització juvenil que s'està duent a terme als IES Thos i Codina i Alexandre Satorras en el marc del Pla educatiu d'entorn. També explica l'existència de la Comissió de joves del Pla i proposa el nomenament d'en Pau Benítez com a representant del Consell de Joventut en aquesta comissió, la qual és aprovada per tots els presents.

    La directora del Pla Jove explica el tipus d'activitats que es realitzen dintre del projecte i la tasca de les dues dinamitzadores que el fan possible, una de les quals és la coordinadora del projecte, amb una dedicació setmanal de 20 hores i la segona és una dinamitzadora de suport amb una dedicació de 10 hores setmanals al projecte.

    En Pau Benítez opina que falta difusió del projecte dins dels IES i que el programa està baixant de ritme. La Nonis Massaguer explica que aquest primer any el projecte està en fase de prova i que aquesta primera experiència ens ha de servir per apuntar mancances a resoldre de cara al proper curs. També explica que a l'IES Thos i Codina hi ha un problema d'espai: no hi ha un espai de referència en el qual es realitzin bona part de les activitats i que sigui punt de trobada i de referència per als joves. Aquest fet dificulta l'activitat i per tant cal tornar-ne a parlar amb el centre.

    L'Albert Ponsa pregunta si durant l'estiu hi ha activitats als IES. La directora del Pla Jove respon que abans cal consolidar el projecte durant el curs escolar i que, d'altra banda, cal anar treballant per aconseguir un canvi de mentalitat de cara a la utilització dels espais dels IES durant els mesos de l'any i durant el dies i les hores en què estan tancats.

    El regidor posa com a exemple de les dificultats d'utilització d'una pista esportiva fora del seu horari habitual, el fet que l'endemà a les 8 del matí ha d'estar preparada una altra vegada per a ser utilitzada en condicions òptimes.

    En Víctor Xaubet explica que la pista de Vista Alegre està tancada de cara al barri des de fa anys. El regidor Ivan Pera li respon que té pendent una reunió amb el regidor d'Educació Pep Comas per parlar de la utilització de pistes esportives fora d'horari escolar.

  5. Torn obert de paraules.
  • En Pau Benítez proposa fer una visita del Consell de Joventut a Can Xalant per conèixer quins artistes joves hi estan treballant. L'Ivan Pera diu que en parlarà amb el regidor de Cultura Jaume Graupera.
  • En Pau Benítez recorda que quan la regidora de Joventut era Alícia Romero, de tant en tant venia algun regidor al Consell de Joventut, i que ara fa temps que això no passa. El regidor Ivan Pera demana propostes en aquest sentit i s'acorda demanar en primer lloc la presència del regidor d'Educació Pep Comas i després el regidor de Mobilitat Fermí Manchado.
  • El regidor Ivan Pera explica la visita que va fer a l'Oficina d'Emancipació de l'Hospitalet de Llobregat i a l'equipament municipal de joventut de Gavà. Explica que a Mataró es vol posar en marxa una oficina semblant després de les vacances d'estiu i que de cara a l'any 2007 s'iniciaria el programa de Tardes Joves. Pel que fa a Gavà, explica que compten amb un casal de joves molt potent, amb cinema, telecentre, activitats artístiques€
  • L'Albert Ponsa pregunta què ha passat amb l'acta de Can Xalant. La Nonis Massaguer respon que ha quedat tal com estava. En Jordi Fernàndez recorda que en el darrer Consell es va acordar modificar-la.
  • El regidor Ivan Pera avança la metodologia participativa del procés d'elaboració del PAM i pressupost 2007, el qual s'iniciarà amb la reunió del Consell de Ciutat del dia 22 de juny. Comenta que conjuntament amb la regidora de Participació Maria Rosa Cuscó han proposat al PAM 2007 la realització de cursos de formació al Telecentre per ensenyar a fer anar la web. També s'està pensant com crear un perfil Consensus per a Joventut.
  • En Pau Benítez pregunta pel funcionament de l'oficina municipal de turisme i diu que no està d'acord amb què estigui al Mataró Parc. L'Ivan Pera respon que començarà progressivament i més endavant funcionarà tot l'any. En Víctor Xaubet diu que caldria fer un espot televisiu per vendre Mataró a Catalunya.

Sense més temes a tractar, a les 22.00h el vicepresident aixeca la sessió.

El conseller delegat de Joventut i Esports

 

 

Ivan Pera Itxart

El secretari accidental del Consell

 

 

Albert Cot i Villora

Mataró, 7 de juliol de 2006