Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament presenta recurs de cassació per les darreres sentències que afecten l’arribada d’El Corte Inglés

Escoltar

L’Ajuntament presenta recurs de cassació per les darreres sentències que afecten l’arribada d’El Corte Inglés

Al·lega que reconstruir, rehabilitar i convertir Can Fàbregas en equipament públic li donarà un plus de valor que no tenia a la ubicació original

L’Ajuntament de Mataró ha presentat avui recurs de cassació davant el Tribunal Suprem per les dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) conegudes el passat juliol que dificulten greument l’arribada d’El Corte Inglés a la ciutat. L’alcalde va resoldre el passat 13 de setembre per decret (8003/2017) la interposició del recurs, que també es portarà al proper Ple municipal per a la seva ratificació. El termini per presentar el recurs acabava aquesta setmana.

 


La primera sentència, de 4 de juliol, estima el recurs contenciós administratiu interposat per l’Assemblea Pagesa del Maresme contra l’aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla general d’ordenació de Mataró relativa a l’illa de Fàbregas i de Caralt –on es preveu la implantació d’El Corte Inglés– i la declara nul•la de ple dret. Això implica l’anul·lació de la volumetria que configurava l’edifici del centre comercial i del trasllat de la nau i dels edicles catalogats al sector veí d’Entorns Biada.




La segona sentència, de 10 de juliol, estima un altre recurs contenciós administratiu de l’Assemblea Pagesa del Maresme, en aquest cas presentat contra l’aprovació definitiva de la modificació de l’article 28 del Pla especial del Catàleg del patrimoni arquitectònic i ambiental de Mataró, que permetia el desmuntatge i trasllat de la nau protegida de Can Fàbregas i de Caralt. La resolució també declara nul·la de ple dret aquesta modificació.




El TSJC considera que l’Ajuntament ha volgut eludir el compliment de sentències anteriors dictades per la mateixa sala i que no ha justificat prou el darrer planejament urbanístic de l’àmbit ni els motius del trasllat de l’antiga fàbrica a l’altra vorera del carrer de Miquel Biada. Al recurs de cassació, l’Ajuntament sosté que en el planejament vigent fins a 2012 la nau de Can Fàbregas es reconstruiria en una finca de propietat privada, sense cap utilitat pública, mentre que en les modificacions de 2013 l’Ajuntament adquiria el compromís de reedificar-la a pocs metres de l’antic emplaçament, a la finca de davant, però ara com a equipament públic i amb un edifici adossat de nova planta per a gaudi de tots els ciutadans.




En la seva argumentació, l’Ajuntament també recorda que aquesta no és la primera vegada que es trasllada patrimoni catalogat, com per exemple es va fer a Madrid amb el claustre de Los Jerónimos, Monument Històric Artístic que va ser traslladat i incorporat al Museo del Prado per facilitar l’ampliació de l’equipament museístic.