Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró inaugura la segona exposició dels anys 80 a la Nau Gaudí

Escoltar

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró inaugura la segona exposició dels anys 80 a la Nau Gaudí

L’exposició presenta un centenar d’obres de 32 artistes nacionals i internacionals



L’alcalde i president del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, David Bote, té previst inaugurar avui, 8 de febrer, l’exposició “Col·lecció Bassat Art Contemporani de Catalunya (1980-1989) II” a la Nau Gaudí. El regidor de Cultura i vicepresident del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, Joaquim Fernàndez; el president de la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, Lluís Bassat; la directora del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, Núria Poch; i els artistes Tom Carr, Laura Iniesta, Ricard Jordà, Mario Pasqualotto, Enric Pladevall i la vídua de Rafael Bartolozzi, Núria Aymamí, també assistiran a la presentació d’aquesta exposició. 






32 artistas, 95 obres




L’exposició reuneix 95 obres entre pintures i escultures de 32 artistes representatius dels anys 80 del segle XX del fons de la Col.lecció Bassat, com són: Enric Ansesa, Rafael Bartolozzi, Joan Bennassar, Ramón Bilbao, Jim Bird, Jean Budz, Joan Cardells, Tom Carr, Joaquim Chancho, Luis Elorriaga, Luis Gordillo, Carmen Grau, Antoni Guansé, Josep Guinovart, KeithHaring, Joan HernàndezPijuan, Laura Iniesta, Robert Llimós,Maño, Joan Mora, José Niebla, Mario Pasqualotto, Enric Pladevall, Albert Ràfols-Casamada, Gerard Sala, Xavier Serra de Rivera, Francesc Subarroca, Josep Subirachs, Miquel Vilà , Joan Pere Viladecans i els mataronins Ricard Jordà i Pablo Mañé




Ricard Jordà va celebrar l’any passat el 50è aniversari de la seva primera exposició i és molt present a la Col.lecció Bassat mentre que el segon, uruguaià de naixement i mataroní d’adopció, va desplegar al Maresme els més intensos i fecunds anys de la seva trajectòria plàstica.




Pel que fa al nombre d’obres, destacar les quinze pintures de l’artista Albert Ràfols Casamada i les 20 escultures de Tom Carr, aquestes darreres recentment adquirides per la Col•lecció Bassat. Com a artistes desconeguts es podrà veure obra de Jean Budz i de Francesc Subarroca i les obres inèdites de Joan Bennàssar, Ramón Bilbao, Joan Cardells, Tom Carr, Luis Elorriaga, Luis Gordillo, Antoni Guansé, Keith Haring, RicardJordà, Robert Llimós, Pablo Mañé, Joan Mora, Mario Pasqualotto, i EnricPladevall; i de Carmen Grau i Laura Iniesta, les dues úniques dones amb representació a l’exposició.




"NaturalezaVeloz" de Josep Guinovart




El plat fort d’aquesta mostra és “NaturalezaVeloz”, el Ford Fiesta que va protagonitzar la campanya de llançament d’aquest model. L’agencia Bassat, Ogilvy&Mather va escollir l’artista Josep Guinovart per portar-la a terme. La idea original va néixer de la pròpia marca automobilística però l’agència va escollir l’artista Josep Guinovart per portar-la a terme i aquest va pintar el vehicle l’any 1989 davant de la Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat, que per aleshores es va inaugurar.




“NaturalezaVeloz” es mostra a la Nau Gaudí al costat d’una obra espectacular de Josep Guinovart (217 x 179) del 1987 que porta per títol “Homenatge a Alberta Hunter”, i que l’artista va dedicar a la cantant afroamericana, primera intèrpret femenina de jazz. Guinovart, amant d’aquest estil musical que va ser un tema recurrent a la seva obra, incorpora en aquesta obra una cinta de cassette amb una gravació de la cantant, un clarinet i una trompeta.




El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i per la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat, va constituir-se l’any 2009 amb la finalitat de difondre i exhibir la Col·lecció Bassat, així com contribuir a la conservació, l’estudi, l’exposició i l’adquisició d’obres d’art contemporani, amb una atenció especial per l’obra d’artistes catalans o relacionats amb la ciutat de Mataró i la comarca del Maresme.


Les obres de la Col·lecció Bassat constitueixen un dels fons més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX. Des dels seus inicis, l’any 1973, la col·lecció no ha parat de créixer, reunint peces d’artistes de prestigi internacional i recuperant el nom de figures menys conegudes amb la voluntat de reivindicar la seva obra i de reconèixer la seva trajectòria.


L'exposició de la Col·lecció Bassat es podrà visitar del 8 de febrer fins al 24 de setembre, l'entrada és gratuÏta.