Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projectes inèdits del mataroní Octavi Comeron es mostren a Can Palauet

Escoltar

Projectes inèdits del mataroní Octavi Comeron es mostren a Can Palauet

També s’inaugura el projecte de Jordi Boldú, “Tots els artistes catalans vius?”



El proper divendres 23 de gener s’inauguren dues exposicions a Can Palauet produïdes pel M|A|C: “Octavi Comeron: Contracte comú”, a cura de Jorge Luis Marzo i Joana Masó i “Tots els artistes catalans vius?”de Jordi Boldú. L’acte tindrà lloc a les 19.30 h.



L’exposició “Octavi Comeron: Contracte comú” recull per primera vegada en el mateix espai la Trilogia Postfordista: La Fàbrica Transparent (2006), Blue-Collar Suite No. 2 (2009), La Balada del Valor d’Ús (2011), així com tres dels projectes que l’artista va deixar inacabats i que el M|A|C ha produït per a l’ocasió: “Hidden Piece” (1998), “Tiene que parecer lo más natural del mundo” (2011) i “Contracte comú” (2012).



Aquest conjunt de treballs reflecteix a través de fotografies, vídeos i videoprojeccions, i documents administratius, etc, les exploracions de l’artista mataroní Octavi Comeron (1965-2013) en el terreny de les relacions entre l’art i les seves condicions de producció. L’actualitat d’aquestes reflexions es fonamenta en l’anàlisi dels canvis produïts dins de l’imaginari artístic en relació amb les esferes del treball i la producció en el tardo-capitalisme. L’artista busca qüestionar l’aparent naturalitat del vincle entre treball i mercaderia, valor i preu, encaminant el problema de l’art vers una redefinició dels béns comuns, tenint com a estratègia de fons la crítica a la naturalització de les ideologies del capital.



Els dies 7 i 22 de febrer els comissaris oferiran una visita comentada oberta a tothom.



L’altra exposició que es podrà veure al M|A|C Espai de Can Palauet és “Tots els artistes catalans vius?”, un projecte de recerca al voltant de la figura de l’artista contemporani. El format expositiu, a la manera d’espai de documentació, acompanyat d’un seguit d’accions en paral·lel, té la voluntat d’obrir un procés de treball compartit amb diferents agents, entitats i associacions vinculades a la creació contemporània a Catalunya. La idea de cens provisional d’artistes es mostra com l’excusa per reactivar la reflexió sobre quin és el lloc dels creadors dins de la societat i la cultura i quins són els seus diferents rols i les seves actituds de treball. 




“Tots els artistes catalans vius?” s’ha desplegat en diferents parts: primer al Museu de Pintura de Sant Pol de Mar (tardor de 2014), moment en què el cens està obert a canvis i modificacions; i després al M|A|C Espai, on es presenta tot el procés de treball i la documentació de l’elaboració del cens. A un lloc i a un altre s’han proposat un seguit d’accions i activitats en relació al projecte. El procés es fa visible a través d’un bloc i part del resultat prendrà forma de cartell.




L’exposició compta amb algunes activitats paral·leles com ara la presentació de la publicació / cartell (el 21 de febrer a les 19 h) i d’un curs gratuït impartit pel mateix Jordi Boldú sota el nom de “Posa’t en forma amb l’art contemporani”. Aquest consta de 4 sessions independents (els dies 4, 11, 18 i 25 de febrer) amb diferent temàtica i va adreçat a persones majors de 16 anys que sense una prèvia formació tinguin curiositat per conèixer i aprendre les eines per apropar-se al món de la contemporaneïtat artística.




Les dues exposicions es podran veure fins a l’1 de març.