Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Jornada de la Xarxa Red Retos destaca la importància de la responsabilitat social en temps de crisi

Escoltar

La Jornada de la Xarxa Red Retos destaca la importància de la responsabilitat social en temps de crisi

La trobada ha tingut lloc avui al TecnoCampus Mataró-Maresme



La jornada de la xarxa de responsabilitat social Red Retos, organitzada per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i la Diputació de Barcelona, ha reunit avui 200 persones a l’auditori del Centre de Congressos del parc TecnoCampus Mataró-Maresme. La inauguració ha anat a càrrec del president l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, i el director general d’Economia Social, Treball Autònom i Responsabilitat Social de les Empreses del Ministeri de Treball i Immigració, Juan José Barrera, que ha destacat que en temps de crisi cal mantenir l’aposta per la implementació de bones pràctiques en aquest àmbit.


 

La jornada d’avui és fruit de la constitució de la Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró, per iniciativa de l’IMPEM, i de la qual formen part ACRA, Aigües de Mataró, CETEMMSA, CCOO, Empresa Casas, Escola Pia Santa Anna, la Federació d’Associacions i Gremis de Mataró i Maresme (FAGEM), Fundació Bufí i Planas, Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Mediaresponsable SL, Residència Geriàtrica Laia i Vilaseca SA.

 

En diverses sessions s’han explicat alguns exemples de bones pràctiques en l’àmbit de la responsabilitat social que duen a terme empreses de Mataró. Les empreses de Mataró que han participat a la taula rodona són: Capgròs Comunicació, Casa Graupera, CETEMMSA, Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua, Fusion Pages, Inargent, Macedònia i Residència Geriàtrica Laia.

 

El director general d’Economia Social, Treball Autònom i Responsabilitat Social de les Empreses del Ministeri de Treball i Immigració, Juan José Barrera, ha destacat que les administracions públiques tenen diversos instruments al seu abast per impulsar la responsabilitat social, com ara valorar les bones pràctiques com a mèrit en els concursos que adjudicar obres i serveis. El president l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, ha apuntat que la Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró pretén compartir i publicitar bones pràctiques en aquest àmbit que, segons ha apuntat, permeten a les empreses i a les administracions projectar-se cap a la societat com a col·lectiu humà de qualitat.

 

La Red Retos és el resultat de la Iniciativa Comunitaria eQual i està integrada per xarxes de territoris com són la Corunya, Alcázar de San Juan, Avilés, Barcelona, Bilbao, Burgos, les Canàries, Castelló, Ceuta, Cuenca, Gandia, Gijón, Granada, Huelva, Jaén, l´Horta Nord, Madrid Sur, Màlaga, Mancha Júcar-Centro, Mataró, Rivas Vaciamadrid, Santander, Sevilla i Valle del Guadalhorce.

 

L'IMPEM treballa per la responsabilitat social des de l'any 2004 amb les empreses, associacions i gremis empresarials de la ciutat. És pionera en aquest àmbit a Catalunya com a entitat pública impulsora de la responsabilitat social i ha editat 6 llibres de recull de bones pràctiques d’empreses del territori que es poden trobar a la pàgina web de l’Ajuntament.

 

Les organitzacions signants d’aquesta xarxa s’han declarat compromeses amb la gestió responsable i assumeixen el compromís d’aportar la seva experiència i trajectòria per aconseguir un territori responsable i tenen per objectiu: concretar fórmules per a la difusió de la responsabilitat social entre les pimes i les entitats del territori, definir accions concretes per portar a terme en la implementació de bones pràctiques de responsabilitat social, descriure els indicadors necessaris per avaluar l’impacte de les accions portades a terme, organitzar actes anuals de difusió de les bones pràctiques, millorar la metodologia emprada en l’acompanyament a la pime i compartir experiències entre les entitats que en formen part de la xarxa.