Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajudant de cuina

Escoltar

Ajudant de cuina

Objectiu del curs:

Introducció a les tècniques bàsiques per desenvolupar les tasques pròpies d’ajudant de cuina. En el curs els alumnes es familiaritzaran amb el vocabulari tècnic i els estris que s’utilitzen en un servei d’hostaleria. Així mateix desenvoluparan els processos de preelaboració, preparació de tota classe d’aliments, aplicant amb autonomia les tècniques corresponents, per aconseguir la qualitat i els objectius establerts i respectar les normes i pràctiques de seguretat i higiene en la manipulació alimentària.

Aquesta formació inclou també l’obtenció del certificat d’Higiene alimentària.

 

Dates previstes i horaris del curs: primer semestre de l’any 2023 - Matins

Total hores del curs: 100 hores

Modalitat del curs: presencial

 

Durada i dates previstes de pràctiques en empresa (no obligatòries per a l'alumnat): fins a 100 hores a convenir amb l'empresa; es realitzaran un cop l'alumnat hagi realitzat la formació i amb data límit de finalització de les pràctiques 30 de setembre de 2023.

 

Perfil d’entrada de l’alumnat:

  • Persones residents als barris de Cerdanyola, Rocafonda i El Palau-Escorxador
  • Nivell acadèmic mínim per poder seguir la formació correctament
  • Persones inscrites al SOC
  • Interès, motivació i compromís per formar-se i treballar en el sector de l’hostaleria
  • Disponibilitat horària

 

 

PROGRAMA FORMATIU:                                                                                          

MÒDUL 1: Higiene alimentària i manipulació d’aliments amb el certificat (5 h)

MÒDUL 2: Organització a la cuina, departaments, aprovisionament, conservació, maquinària, magatzem i vocabulari bàsic cuina amb teòrica i pràctica. Tractament i reciclatge dels residus i envasos (20 h)

MÒDUL 3: Preelaboració, conservació i elaboració d’aliments. (20 h)

MÒDUL 4: Elaboracions bàsiques i plats elementals (20h)

MÒDUL 5: Bases culinàries (fondos, coccions, salses) (20h)

MÒDUL 6: Presentació i decoració (plats, buffets i mostradors) (15h)

 

Principals sortides professionals:

  • Ajudants de cuina
  • Preparació de menjar ràpid
 
 

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris”.

logos_Treball_barris_2022.png