Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acord entre el Consorci Sanitari del Maresme i el TecnoCampus per fomentar projectes conjunts en recerca i emprenedoria

Escoltar

Acord entre el Consorci Sanitari del Maresme i el TecnoCampus per fomentar projectes conjunts en recerca i emprenedoria

El Consorci Sanitari del Maresme (CsdM) i la Fundació TecnoCampus han signat un acord de col·laboració per a l’impuls de la investigació, l’emprenedoria i el creixement empresarial en l’àmbit de la salut. Aquest conveni s’emmarca en l’acord de col·laboració que ja mantenen ambdues entitats en l’àmbit de la docència i les pràctiques en el Grau d’Infermeria de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus.

L’objectiu és fomentar la col·laboració en investigació aplicada i d’emprenedoria entre investigadors del CSdM, dels centres universitaris del TecnoCampus i d’ start-ups i empreses consolidades del sector vinculades al territori.

El TecnoCampus es proposa el repte de consolidar un hub al voltant del clúster de salut on es concentrin tots els agents de la cadena de valor del sector per integrar i compartir recursos per esdevenir un referent en el sector i oferir millors solucions sociosanitaris a les persones.

El CSdM vol consolidar la recerca, docència i innovació mèdica i impulsar l’arribada a mercat de les seves innovacions amb la finalitat de ser capdavanter en la innovació clínica adequada a les necessitats de cada persona.

Aquest conveni signat estableix les condicions de col·laboració en quatre àmbits de col·laboració entre TecnoCampus i el CSdM: suport a les start ups i empreses del hub en salut del TecnoCampus; col·laboració recíproca en el desenvolupament dels programes d’emprenedoria impulsats per ambdues entitats; col·laboració en la millora del posicionament territorial i col·laboracions en l’àmbit de la recerca, activitats acadèmiques i la innovació entre el CSdM i els centres universitaris del TecnoCampus.

En aquests moments, el CSdM i el TecnoCampus ja estan treballant en la definició de protocols per possibilitar a les start-ups vinculades al TecnoCampus la utilització d’equips i recursos del CSdM per realitzar assaigs clínics i/o validació de prototips. També s’està ja concretant la compartició de la xarxa de mentors d’ambdues entitats per acostar els experts científics a les start-ups i els professionals experts en negoci i estratègia a les iniciatives promogudes per professionals sanitaris.

En l’àmbit de la recerca i l’acadèmia, es preveu la creació d’una càtedra universitària de titularitat compartida destinada a la millora del desenvolupament econòmic i social del sector salut de la ciutat de Mataró. 

Publicat a