Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a l’apagada lumínica a nivell mundial del dissabte 31 de març

Escoltar

Mataró s’adhereix a l’apagada lumínica a nivell mundial del dissabte 31 de març

L’Hora del Planeta compta amb el recolzament de més de 100 ciutats a Espanya

 

L’Ajuntament de Mataró s’ha adherit a la convocatòria d’apagada lumínica que l’organització WWF España impulsa per al proper dissabte 31 de març sota el lema l’Hora del Planeta. L’objectiu de la iniciativa és conscienciar les administracions, les empreses, els centres educatius i la ciutadania en general sobre el problema del canvi climàtic i els impactes que ja s’estan produint al planeta.

 

La campanya ja compta aquest any amb el recolzament de més de 100 ciutats arreu d’Espanya, que apagaran monuments i indrets emblemàtics com la Sagrada Família a Barcelona. També s’hi han adherit més de 50 empreses i una cinquantena de col·legis i universitats. A nivell mundial recolzen la iniciativa més de 100 països i les Nacions Unides.

 

L’apagada està convocada el 31 de març entre les 20.30 i les 21.30 h. L’Ajuntament de Mataró apagarà els llums de 3 indrets emblemàtics: la torre de la plaça de la Peixateria, els focus de l’interior de la plaça d’Itàlia i els focus de la Laia l’Arquera.

 

L’Ajuntament anima els ciutadans a seguir la iniciativa, que proposa apagar els llums a l’hora indicada i, sobretot, sumar-se als objectius de la campanya aplicant mesures d’estalvi energètic a les llars i modes de transports.

 

 

Actuacions per impulsar l’eficiència energètica

 

A part de la participació en l’apagada simbòlica, la campanya proposa als ajuntaments aplicar mesures d’estalvi energètic i reducció d’emissions de CO2.

 

L’Ajuntament de Mataró ha dut a terme en els darrers anys diferents iniciatives en aquest sentit. Així, ha introduït millores en l’enllumenat públic per augmentar-ne l’eficiència, actualitzant les instal·lacions i aplicant la telegestió, un sistema de control que permet modificar de forma remota els horaris d’encesa i apagada, reduir el temps de reparació d’avaries, i controlar els paràmetres elèctrics de cada quadre elèctric.

 

D’altra banda, tot els semàfors de la ciutat i l’enllumenat de més de 50 carrers i places de la ciutat funciona amb leds. A més, Mataró s’ha adherit al Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic impulsat per la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu que les emissions el 2020 siguin un 20% menors que les del 2005 i ha revisat la seva Agenda 21 per adaptar-la a les iniciatives de lluita contra el canvi climàtic.