Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament, Caixa Laietana, l’IMAC i la Fundació Privada Jaume Vilaseca signen un conveni de col·laboració entorn a l’eix del gènere de punt del Museu de Mataró

Escoltar

L’Ajuntament, Caixa Laietana, l’IMAC i la Fundació Privada Jaume Vilaseca signen un conveni de col·laboració entorn a l’eix del gènere de punt del Museu de Mataró



L’alcalde, Joan Antoni Baron; el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès; el president de la Fundació Privada Jaume Vilaseca, Pere Vilaseca; i el director general de Caixa d’Estalvis Laietana, Josep Ibern, han signat avui un conveni entre les quatre parts amb la finalitat de constituir una Fundació que tindrà per objecte col·laborar en la gestió de l’eix “Mataró, capital del gènere de punt” del Museu de Mataró a la fàbrica de Can Marfà.


 

La signatura d’aquest conveni s’emmarca en el programa que convertirà el conjunt de l’antiga fàbrica de Can Marfà en el futur Museu de Mataró. En aquests moments s’està rehabilitant la nau petita de Can Marfà, que és on s’ubicaran principalment part de la col·lecció de màquines de la Fundació Privada Jaume Vilaseca.

 

El Museu de Mataró ha renovat el seu discurs museogràfic que s’ha dividit en tres eixos temàtics: “Iluro, ciutat romana”, “Mataró, ciutat mediterrània” i “Mataró, capital del gènere de punt”. Els dos primers es poden veure en el recentment renovat Museu de Mataró (edifici de Can Serra) i el tercer, el dedicat al gènere de punt, és el que es podrà veure a Can Marfà i objecte d’aquest conveni.

 

El conveni signat estableix que els quatre integrants de la Fundació (Ajuntament, l’IMAC, Caixa d’Estalvis Laietana i la Fundació Privada Jaume Vilaseca) han de redactar i aprovar els estatuts d’aquesta i que posteriorment s’hi podran afegir altres institucions públiques o privades que tinguin coincidència d’objectius amb la finalitat de la Fundació i vulguin participar en la seva gestió i finançament.