Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quinze projectes participen en la segona edició del programa d’emprenedoria Reimagine Textile en el sector de la moda

Escoltar

Quinze projectes participen en la segona edició del programa d’emprenedoria Reimagine Textile en el sector de la moda

Per a la quinzena d'emprenedors seleccionats comencen tres mesos intensius de transferència de coneixement i innovació tèxtil per crear un model de negoci d'èxit. El programa Reimagine Textile forma part de l’aposta estratègica per la transformació i modernització de la indústria tèxtil de Mataró i el Maresme.

Quinze projectes participen en la segona edició del programa d’alt rendiment i d’acompanyament per a emprenedors Reimagine Textile. Aquesta iniciativa forma part del projecte estratègic del mateix nom desenvolupat per la Fundació TecnoCampus i per la Fundació Eurecat amb què, mitjançant diverses iniciatives, s’aposta per la indústria tèxtil del Maresme a través de la transferència de coneixement, la tecnologia i la innovació.

Per als emprenedors seleccionats, comencen tres mesos intensius de transferència de coneixement i innovació tèxtil per a la creació d'un model de negoci exitós. En aquesta edició, els projectes són molt diferents els uns dels altres, amb la presència cada cop més d’emprenedors més creatius que aposten per la innovació i la sostenibilitat en el sector tèxtil, des de la llenceria interactiva a les sabates de material reciclat, els vestits de núvia do it yourself, la moda conscient i sostenible, peces que escalfen o que protegeixen qui les vesteix de la contaminació, sacs de cafè que es converteixen en vestits, uniformes creatius... Es van presentar 28 projectes, i se n’han seleccionat els 15 que més encaixen en el programa.

Aquesta iniciativa forma part de l’aposta estratègica que fa l’Ajuntament per la transformació i modernització de la indústria tèxtil del Maresme, on es concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català. El centre tecnològic Eurecat i l’Escola de Teixits de Canet de Mar aportaran la seva experiència en innovació i tecnologia aplicada al producte, i TecnoCampus compartirà el seu coneixement en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria.

La iniciativa, que compta amb el finançament de la Unió Europea (PO FEDER de Catalunya 2014-2020) i de la Diputació de Barcelona, forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme, un dels projectes essencials de l’Estratègia Mataró 2022 mitjançant el qual s’aposta per la transformació i modernització de la indústria tèxtil de la ciutat i la comarca, on es concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català.