Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La I Jornada d’Innovació i Competitivitat al TecnoCampus reuneix experts de la universitat, l’administració i l’empresa

Escoltar

La I Jornada d’Innovació i Competitivitat al TecnoCampus reuneix experts de la universitat, l’administració i l’empresa



La I Jornada d’Innovació i Competitivitat ha reunit avui al TecnoCampus experts dels àmbits de la universitat, l’administració i l’empresa per debatre propostes per millorar la connexió entre aquestes tres instàncies per afavorir el creixement econòmic. Promoure el talent, captar el que es genera en altres llocs i crear un entorn que afavoreixi l’emprenedoria han estat alguns dels elements aportats pels participants.




Ha obert la jornada el president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, que ha apuntat que “la connexió entre la universitat i l’empresa és l’element central del TecnoCampus, per tant la jornada encaixa perfectament amb la missió del parc”. El director general d’Universitats, Lluís Jofre, ha apuntat que “amb recerca no n’hi ha prou: cal un entorn que afavoreixi la transmissió de coneixement”. “Hem de trobar mecanismes que permetin que la universitat i l’empresa es barregin”, ha afegit Jofre, que ha destacat que el TecnoCampus és un model singular en el país, amb un patronat com a òrgan rector, en la línia del que vol impulsar el Govern català a la universitat catalana. Per la seva banda, el secretari general d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha avançat que caldrà posar ordre en “iniciatives massa similars repartides en el territori i amb poca vocació de sumar esforços”. 



En la taula rodona, en la qual han participat Julián Horrillo, professor de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró; Pau Gavarró, director de l’empresa Peradejordi; Aleksander Kucel, professor de l’Escola Universitària del Maresme, i Daniel Serra, vicerector d’Economia, Recursos d’Informació i Relacions Institucionals de la Universitat Pompeu Fabra s’ha apuntat que la universitat ha de transmetre competències emprenedores, a més del coneixement en cada titulació. S’ha debatut així mateix el tipus de doctorats de les universitat i fins a quin punt les empreses confien en el tipus de recerca que es fa a les universitats els serà útil.



Al llarg de la jornada el professor de l’EUPMt Julián Horrillo ha presentat, com a coordinador de l’obra, el llibre “Deu passos per ser una universitat emprenedora”, en la qual hi han participat diversos professors del TecnoCampus.