Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament actualitza l’ordenança municipal que regula el servei de taxis

Escoltar

L’Ajuntament actualitza l’ordenança municipal que regula el servei de taxis

S’estableixen quatre parades obligatòries on no es cobrarà el suplement telefònic

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dijous 4 d’abril, inicialment, l’Ordenança municipal del Servei d’autotaxi de Mataró. La normativa municipal, que regula el servei de taxis urbà, s’ha revisat per simplificar aspectes ja regulats per la Llei del taxi així com altres normes superiors.

 

Entre els canvis a destacar, la nova ordenança preveu crear llicències de taxis adaptats quan no s’acompleixi amb el mínim exigible per la normativa reguladora de la promoció a l’accessibilitat. També estableix que, d’acord amb la Llei del taxi, el servei es pot prestar per part del titular o mitjançant conductors assalariats. Així mateix, el vehicle pot ser de propietat o bé de lloguer, leasing, etc, i no ha d’excedir dels 4 anys d’antiguitat en cas de renovació.

 

Els taxis poden portar publicitat exterior a les portes i vidres posteriors sempre que es permeti la visibilitat des de dins del vehicle, i publicitat interior si no representa perill o minva el confort dels passatgers. En qualsevol cas, l’activitat publicitària, regulada per la Llei de publicitat dinàmica, ha de comptar amb llicència.

 

Les parades fixes obligatòries del servei de taxi a la ciutat, on no serà aplicable el suplement telefònic (1,40 €), estan situades al carrer de Cosme Churruca (davant estació de Renfe), l’Hospital de Mataró, la plaça de Santa Anna-Muralla de Sant Llorenç i el Camí del Mig.

 

No es pot iniciar un servei de taxi quan existeixi una parada a menys de 50 metres, excepte en casos d’emergència, concertació prèvia o quan un dels usuaris sigui una persona amb mobilitat reduïda.

 

Els conductors estan obligats a proporcionar canvi als usuaris fins a 30 €. No podran prestar el servei vestits amb samarretes, pantalons curts o roba esportiva. Així, es canvia el redactat vigent de l’ordenança, que recull l’obligació de vestir amb decòrum i pulcritud, un concepte subjectiu.

 

El nou text ha de superar un termini d’informació pública de 30 dies. Si no es presenten al·legacions l’ordenança quedarà aprovada definitivament de forma automàtica.