Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de mil persones visiten l’Ajuntament durant les jornades de portes obertes de Sant Jordi

Escoltar

Prop de mil persones visiten l’Ajuntament durant les jornades de portes obertes de Sant Jordi

La pluja fa suspendre la Trobada de gegants i traslladar l’actuació castellera al local dels Capgrossos de Mataró

Gairebé mil persones han visitat l’Ajuntament durant les dues jornades de portes obertes amb motiu de la diada de Sant Jordi. En concret, 678 persones, majoritàriament escolars i també membres d’alguna entitat, van fer la visita ahir divendres, i 270 ciutadans més han conegut l’Ajuntament avui de la mà de l’alcalde i els regidors i regidores, que han fet de guies per les dependències més nobles de la Casa Gran.

 

Les visites s’han fet de 10 a 18 h. L’edifici de l’Ajuntament data de 1635 i originàriament havia estat un hospital. Es tracta d’un edifici d’estil neoclàssic que ha estat objecte de reformes exteriors (1867) i interiors (anys 70 i 2003), i que va tenir fins i tot una capella a la planta baixa. Durant la jornada de portes obertes es pot accedir al vestíbul de la primera planta, a la Galeria dels Mataronins Il·lustres, a la Sala dels Lleons i al Saló de Sessions, on se celebren periòdicament els plens i els actes institucionals.

 

Es poden apreciar, entre altres, l’enteixinat del Saló de Sessions, obra de l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, les pintures murals del vestíbul –que són obra de Jordi Puiggalí (1955) i narren alguns dels esdeveniments històrics més rellevants de la ciutat– i el gran quadre que presideix la mal anomenada Sala dels Lleons: “Els darrers màrtirs del cristianisme”, de José Bermudo (1878), que representa uns cristians a punt de ser devorats per tigres a un coliseu romà.

 

Els visitants s’han endut com a obsequi el punt de llibre de Sant Jordi 2016, que reprodueix el cartell d’enguany, obra de la dissenyadora de l’Ajuntament, Regina Bonamusa. També han rebut l’auca i el conte sobre el reciclatge que ha editat el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, il·lustrat per Marga Cruz.

 

 

Llibres i roses

 

L’Ajuntament ha autoritzat enguany més de 500 parades de venda de llibres i roses al carrer. En concret, el Servei de Mobilitat ha autoritzat 350 parades de particulars, 63 parades demanades per entitats, 22 de centres educatius, 42 parades de floristeries i 18 de llibreries professionals, a més de les 11 parades de la Fira del Llibre que la Direcció de Promoció Econòmica instal·la a la plaça de Santa Anna.

 

 

Canvis en el programa d’actes per la pluja

 

Aquesta tarda, la pluja ha fet suspendre la Trobada de gegants, gegantes i nans de Mataró, prevista per a les 18.15 h. L’actuació de castellera que s’havia programat a les 18 h davant l’Ajuntament, s’ha traslladat a les 19 h al local de la colla Capgrossos de Mataró (passatge de Mariona Galindo i Lora, 1). A les 22h, si les condicions meteorològiques ho permeten, està previst que tingui lloc la Fogonada, l’espectacle amb el drac de Mataró de protagonista en una versió adaptada de la llegenda de Sant Jordi. A continuació, el programa d’actes segueix amb el Ball de Sant Jordi a càrrec de La Coixinera i PD AMAB.

 

Demà diumenge serà el torn del Llibre Gegant, que celebra 40 anys i torna a la seva ubicació original, la plaça de Santa Anna. De 12 a 14 h, artistes de Mataró il·lustraran les històries dels mataronins i mataronines. A les 12.30 h s’iniciarà des de l’Ajuntament el Correconte del Drac i el Dragalió, que aniran fins a la plaça de Santa Anna també per compartir històries.

 

Els actes amb motiu de la diada de Sant Jordi s’allargaran fins al 30 d’abril. Fins divendres 29, la Família Robafaves, els nans, el Drac i el Dragalió també hi seran al vestíbul de l’Ajuntament per a tots els grups escolars que els vulguin conèixer de prop en una visita concertada i tots els ciutadans que els vulguin venir a saludar.