Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LAVS | Laboratori d'Art Visual i Sonor

Escoltar

LAVS | Laboratori d'Art Visual i Sonor

Proposta multidisciplinària que té com a objectiu oferir un espai als creadors visuals i sonors on poder mostrar la seva obra. El fil conductor del festival és la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics com projeccions, video mapping, videocreacions, instal·lacions, obres interactives o performances, tot barrejat amb experimentació sonora majoritàriament realitzada de manera sintètica

  • LAVS | Laboratori d'Art Visual i Sonor
  • 2021-05-28T10:00:00+02:00
  • 2021-05-28T23:59:59+02:00
  • Proposta multidisciplinària que té com a objectiu oferir un espai als creadors visuals i sonors on poder mostrar la seva obra. El fil conductor del festival és la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics com projeccions, video mapping, videocreacions, instal·lacions, obres interactives o performances, tot barrejat amb experimentació sonora majoritàriament realitzada de manera sintètica

DIJOUS 27 DE MAIG
Soportes y algoritmos
Inauguració de l'exposició fotogràfica de Víctor Arin i Àlex Rivera a diversos comerços de la ciutat.
Les diferents fotografies aniran acompanyades d'un codi QR amb el qual es podrà explorar el procés creatiu de cada una de les peces, així com escoltar la banda sonora de l'exposició composta per Àlex Rivera.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

DIVENDRES 28 DE MAIG
A Can Palauet (c. d'en Palau, 32)
17h. The Smallest of Worlds. Uwe Brunner, Bettina Kadja Lange i Joan Soler-Adillon
Inauguració de l'exposició amb les instal·lacions:

Virtual Reality
The Smallest of Worlds és un projecte immersiu en realitat virtual; una càpsula del temps d'implicació global, amb l'objectiu de documentar i investigar les traces de relacions intrínseques entre les persones i els seus llocs més íntims i personals, que els han ajudat a fer front al període de quarantena i autoaïllament. Es tracta d'una instal·lació de RV(realitat virtual) basada en les contribucions dels participants que comparteixen amb nosaltres els seus espais privats, experiències i pensaments. L'últim any, han rebut més de 300 entrades de 40 països diferents.
El projecte està actualment en producció per CPH: LAB / CPH: DOX Copenhagen Int. Documental i Pixel, Bytes + Film BMKOES Àustria.

LAVS academy: Tecnologia Obsoleta: Rebuig Abandonat 0.2
Instal·lació reactiva i art generatiu.
Un passeig audiovisual en el qual gaudiràs d'una experiència sensorial única a través de diferents instal·lacions i espais. Un experiment d'art generatiu de la qual seràs protagonista.
Interacting vision / David Regañas i Joel Sánchez / IES Santa Eulàlia Terrassa
Catalunya

Sonovac
Instal·lació d'àudio generatiu basada en mostres de so gravat per David Vellveí i Marcos Bernabé. L'obra consisteix en l'execució en directe d'un algoritme que pren les mostres de so i la reprodueix mitjançant diferents patrons aleatoris, creant una obra única en tot moment.

Mov3
Instal·lació de video mapping interactiva de Marcel Julió.
L’usuari ha de descobrir com influeixen els seus moviments en una escena virtual 3D. L’escena és generada a temps real i està composta únicament per cubs de diferents mides i colors. A través del vincle entre el moviment de l’usuari i el moviment dels elements 3D, acompanyats de diferents sons sintètics, Mov3 genera una experiència immersiva.

18 h. Presentació del festival Galaxy Network. Jordi Muro / VRNRG
Galaxy Network és una comunitat d'institucions artístiques unides per un objectiu comú de mostrar i promocionar contingut RV d'alta qualitat a més públic als seus mercats nacionals.
L'objectiu del festival és crear i coordinar exposicions d'experiències de realitat virtual de qualitat que es mostraran simultàniament a diferents ubicacions de la xarxa. Mataró serà una de les seus d'aquest nou esdeveniment gràcies a l'aliança entre VRNRG i LAVS.

Galaxy Network és una proposta creada per Open Lab Modena, Creative XR, Diversion cinema, Institute of Art & Culture, Michael Barngrove, Venice VR, INVR, Less Media Group, Eddie Lou, Phi - Montréal, Portland Art Museum, Centquatre, Helene Nyborg Bay i VRNRG.


18.30 h. Presentació de videoclips experimentals. BlackDLR
Raül De Los Ríos és BLACKDLR. Autodidacta en els camps de la música, vídeo, disseny, còmic, il·lustració, etc., les seves incursions en el món del vídeo sempre han estat vinculades als seus projectes musicals, recollint imatges i fent videos tímidament amb (lo:muêso) i ara més desenvolupat a iou3R.

LA SERP (BlackDLR, juny 2020)
Les imatges flueixen sota la densitat d'un mur sònic, mirem, però sovint no sabem què estem veient. Blanc i negre. Collage d'imatges gravades a diferents ciutats.

NEVED (BlackDLR , gener 2021)
Diuen que trobem el nostre destí en el camí que triem per evitar-lo. Al final ens trobem fugint de nosaltres mateixos alhora que ens perseguim. Mentrestant el Gran Germà no ens vigila, ens distreu.

INSPIRI / EXPIRI (BlackDLR, febrer 2021)
Partint de la pel·lícula experimental de Jack Smith, Flaming Creatures (1961), es recrea l'atmosfera decadent i incòmodament bonica d'Inspiri / Expiri.


19 h. Música electrònica: Penya-segat. Synthwave i Videoprojeccions
Projecte personal de Francesc Moré nascut el 2018. Atmosferes inquietants, ritmes punyents i lletres críptiques que busquen la bellesa dins de l'angoixa; amb influències de bandes com ara Boy Harsher o Linea Aspera.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

DISSABTE 29 DE MAIG
A Can Palauet

Paissatge Sonor
12h. Workshop
a càrrec de Julio César Palacio

Sun Color
 12.30h. Electrònica


12 h. Paisatge sonor. Workshop amb Julio César Palacio

Una part important del treball de Julio César Palacio com a creador se centra en la realització d'instal·lacions i peces sonores que exploren noves formes de percepció espacial transformant qualsevol font de so en una composició en temps real. També explora la relació i interacció entre fenòmens acústics (feedback, ràdio freqüències, ressonàncies i vibracions) l'espai i el públic.

La seva investigació sonora en els últims anys ha estat relacionada amb temes d'ecologia acústica, enregistraments de camp, recollida d'eco-data sonor, escolta profunda i so expandit, entès en el context de l'anàlisi i estudi de la crisi i inestabilitat ambiental de l'Antropocè.

L'activitat de Julio César Palacio inclou un gran nombre de presentacions internacionals i participació en exposicions d'art contemporani i sonores (individuals i col·lectives) en prestigiosos centres d'art, institucions culturals i festivals de tot el món.

12.30 h. Música electrònica: Sun Color
Sesió de música electrònica a càrrec de Sun Color, l'àlies sota el que actua Julio César Palacio en les seves presentacions en viu des de 2010.


18 h. Música electrònica: Puntalaberinto + videoart a càrrec Oopaco
Puntalaberinto (Patricia Usero, 1981, Osca) fa més d'una dècada que està submergida en l'univers sonor dels sintetitzadors modulars i la construcció d'instruments DIY. Els seus lives es llancen a les profunditats amb la intenció d'evocar misteri, suspens, dramatisme i foscor.
Ha compost peces representades al Centre Dramàtic Nacional Teatre Valle Inclán de Madrid, lives a Tòquio, Kyoto, Modular Day BCN, Convent de Sant Agustí, Modular Cafe, Donations Project i ha participat en diversos festivals amb instal·lacions sonores.

Opaaco (Miguel Cruz) és un investigador de l'error. La seva forma d'evolucionar passa per fases constants d'organització compulsiva en què situa les males amb les bones, però mal executades. Les eines de les que fa us poden ser des de microscopis, lupes, equips de fabricació pròpia i càmeres antigues, que serveixen per crear collages híbrids plens de glitch que es transformen en una obra visible.


19 h. Música electrònica: Vibora Umbra + videoart

Vibora Umbra
Ambient
Videoprojeccions
Catalunya
40 min

Martí Juan Perez, Vibora † Umbra, va debutar amb l'EP "You can run but you can not hide" (Aiguamoll Records / Hidden Track Records, 2019). Aquest productor mataroní, apassionat pels sintetitzadors analògics, les pel·lícules de terror i els videojocs retro, presenta un nou directe més ambiental i experimental amb certa enyorança al món de 8 bits, pixelat, opressiu i fosc i ple de referències a John Carpenter, Johan Jóhannsson o Jeremy Schmidt.



20h. Música Electrònica: Delusions + videoart a càrrec de Cobb

Delusions
Techno
Catalunya
40 min

Són un duet de Mataró amb un munt d'anys d'experiència a l'escena techno. Fundadors del segell Ballistic Records amb el que editen en vinil els seus treballs, són assidus de sales de Barcelona com Moog, Razzmatazz o Becool i han compartit escenari amb el mític Àngel Molina. La seva música els ha portat a girar per tot el país, també a la resta de l'Estat i fins i tot a places tan complicades com Berlín, la capital europea de la música de club.


Cobb
Videoart
Catalunya

Vídeo artista especialitzat en mapping, ha pogut treballar amb artistes com Tatsumi & Masako, The void o Dirty & Harry. Ha projectat les seves a obres a la sala Clap de Mataró, així com a Laut, Niu: espai artístic, Garage 442, o Ultralocal de Barcelona. També ha participat en festivals audiovisuals com Artclic! i el Mercat del Film. El seu estil es caracteritza per ajustar els visuals a l'atmosfera de l'artista, aconseguint una harmonia audiovisual completa, en la qual, separar imatge i so sigui gairebé impossible per l'espectador.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


DIUMENGE 30 DE MAIG
A Can Palauet

11 h. Presentació VR Sistema Solar. One Life.
Oferir un viatge de realitat virtual, a través de l'espai per visitar el nostre sistema solar. Veure les proporcions, les distàncies dels planetes i el Sol com mai hagis pogut observar. No hi ha llibre ni vídeo que pugui transmetre una comprensió així dels planetes que ens envolten. L'empresa mataronina One Life, especialitzada en noves tecnologies com la realitat virtual i la impressió 3D, ens presenta el seu primer projecte desenvolupat per a plataformes RV. El públic podrà provar per primer cop aquesta obra didàctica i immersiva al festival LAVS.


12.30 h. Música electrònica: Dj Vizu + videoart a càrrec de Batista

LAVS Academy: Dj Vizu. Tech-House
Estudiant del grau mitjà de Dj a l'IES Santa Eulàlia, Dj Vizu va ser el primer guanyador de LAVS Academy, en l'imposar-se als seus companys amb una sessió Tech-House impecable. Ara té l'oportunitat de portar la seva elegància als plats, al festival LAVS, i qui sap si encetar una exitosa carrera, al món de la música electrònica.

Batista
Darrere Batista s'amaga el professor d'imatge i so i realitzador Òscar Fernández (Barcelona, 1980). Després de codirigir el documental 165 Regent Street sobre la colla castellera Capgrossos de Mataró, participa en l'espectacle escènic i audiovisual VA Recital, realitzat per Eloi Aymerich i amb música de Dj Swet, al festival Poesia i +. Gràcies a Raül Sala, i el seu projecte personal Tatsumi & Masako, s'estrena en el videoclip amb Franz, gravat íntegrament a Praga. Arran d'aquesta col·laboració, s'encarrega de les visuals en directe de Tatsumi & Masako i actua al festival Acustic Vell de Girona, entre d'altres. Durant el confinament crea, juntament amb Sala, el film experimental Totes les finestres, publicat pel segell Sevendipia. Des d'aleshores és corresponsable del programa Lavs Academy. Actualment està treballant en el nou videoclip de The VØid.


Control d'aforament

Organitzen: LAVS / Laboratori d'Art Visual i Sonor juntament amb el M | A | C. Col·laboren: Aiguamoll Música, Estudi Vibbra, Casa de la Música, VRNRG, TecnoCampus Mataró, Negoci Empresa Mataró, IES Santa Eulàlia, Mataró Audiovisual.

Info

  • Quan?
    28/05/2021 des de 10:00
  • Categoria

    Propostes d'art visual i sonor

  • On?

    Diversos indrets

  • Afegiu l'esdeveniment al calendari
  • Lloc web extern