Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'univers de Salvador Seguí. El noi del sucre

Escoltar

L'univers de Salvador Seguí. El noi del sucre

Exposició organitzada amb motiu del centenari de l'assassinat de Salvador Seguí, El noi del sucre.

Salvador Seguí i Rubinat (Tornabous, 23 de desembre de 1886 - Barcelona, 10 de març de 1923), conegut popularment com El noi del sucre, va ser un dels líders més destacats de l'anarcosindicalisme de Catalunya de principis del segle XX. Seguí va buscar donar un nou impuls a la lluita proletària sense oblidar les essències del seu ideari anarquista. 

Assassinat per pistolers de la patronal l'any 1923, la seva mort va impactar tot el món. Lluís Companys insistia en dir que els veritables culpables no van ser els executors de l'atemptat, sinó els poders fàctics i econòmics que havien creat el clima favorable en els carrers per un assassinat tan brutal. 

Cent anys després de la seva mort la figura de Salvador Seguí es manté com una icona de l'obrerisme, que va lluitar pels drets laborals i sindicals dels treballadors. Recuperar la seva memòria ens recorda que els avenços socials en l'àmbit laboral (salaris, jornades, drets, etc) no han estat producte da la bondat del sistema capitalista, sinó de la lluita obrera continuada. Un combat que Seguí va lliurar des del sindicalisme, la catalanitat i l'anarquisme.  

L'exposició està acompanyada d'una sèrie d'activitats que es duran a terme entre el mes de gener i febrer. 

Programa d'actes:


Info

 • Quan?
  10/01/2024 des de 17:00
 • Categoria

  Exposició

 • On?

  Cafè de Mar

 • Organitzador

  Organitzen: CGT Maresme, Fundació Salvador Seguí i Fundació Unió de Cooperadors de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern