Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró: de Mancos a Djembereng. Paisatge sonor d'una ciutat

Escoltar

Mataró: de Mancos a Djembereng. Paisatge sonor d'una ciutat

Visita guiada a l'exposició «Mataró: de Mancos a Djembereng», a càrrec de l'associació de creació documental Mapasonor. Farem una immersió en l'entorn sonor de la ciutat de Mataró i prendrem consciència de la diversitat cultural, social, religiosa i identitària de la societat que l'habita. Al mateix temps, podrem conèixer en què consisteix un paisatge sonor, quin és el valor d'aquesta disciplina i com han treballat en aquest projecte.

 • Mataró: de Mancos a Djembereng. Paisatge sonor d'una ciutat
 • 2021-03-20T12:00:00+01:00
 • 2021-03-20T23:59:59+01:00
 • Visita guiada a l'exposició «Mataró: de Mancos a Djembereng», a càrrec de l'associació de creació documental Mapasonor. Farem una immersió en l'entorn sonor de la ciutat de Mataró i prendrem consciència de la diversitat cultural, social, religiosa i identitària de la societat que l'habita. Al mateix temps, podrem conèixer en què consisteix un paisatge sonor, quin és el valor d'aquesta disciplina i com han treballat en aquest projecte.

L'exposició "Mataró: de Mancos a Djembereng. Paisatge sonor d'una ciutat" és una experiència de descoberta sonora de la ciutat que ens permet explorar el patrimoni sonor mataroní i aproximar-nos a la diversitat de la societat que l'habita. Una diversitat cultural, social, religiosa i identitària que volem compartir i fer present al museu de la ciutat.

Al llarg dels darrers cinc anys, els membres de l’associació Mapasonor han realitzat enregistraments de l’entorn sonor mataroní, mitjançant el treball de camp i la pràctica de l’escolta profunda. I, al mateix temps, han recollit els relats de diverses persones que viuen a la ciutat, tenint en compte el seu testimoni i la seva oralitat. Uns relats que s'estenen de Mataró, passant pel poblet peruà de Mancos, fins al senegalès de Djembereng.

Els sons enregistrats, d'acord amb criteris etnomusicològics i antropològics, han estat seleccionats i editats per crear una composició sonora, que segueix els principis de la disciplina del paisatge sonor. Els sorolls ambientals, els sons d’esdeveniments quotidians i festius i les veus dels testimonis orals s’entrellacen i formen un diàleg que genera un retrat sonor col·lectiu del Mataró d’avui i de la societat que l’habita: un retrat concebut com una simfonia de la ciutat.

Programa de mà Mataró de Mancos a Djembereng

Aforament limitat a 10 persones

Cal inscripció prèvia (93 741 29 30 / educacultura@ajmataro.cat)

Aquesta activitat està subjecta a les restriccions generals de seguretat vigents per la Covid-19. És imprescindible la inscripció prèvia, l’ús de mascareta durant l’activitat i mantenir la distància de seguretat.

Info

 • Quan?
  20/03/2021 des de 12:00
 • Categoria

  Visita guiada

 • On?

  Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

 • Organitzador

  Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i Associació Mapasonor

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern