Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Miguel de Tena

Escoltar

Miguel de Tena

9a edició de Cita Flamenca a Mataró amb el cantaor Miguel de Tena i la guitarra de Paco Garfia

Miquel Àngel de Tena Martínez neix a Ruecas (Don Benito) el 1976. Des dels 15 anys exercita la seva afició al flamenc. Actua en nombroses penyes i festivals per tota la península i, molt especialment, a la seva província natal, on és enormement popular.

Ha compartit cartell amb músics i cantants com Chano Lobato, José Menese, Carmen Linares, José Mercé, entre d'altres. Té un cant dolç i clar, no exempt d'esquinçament. Amb registres alts i un poder extraordinari, destaca especialment en cants lliures com la Granaïna, el Fandango o la Petenera, així com en les cants de la seva terra (Tangos i Jaleos).

Ha gravat dos discos en solitari ("Recopilació Flamenco de la Província de Badajoz" i "D'Extremadura a Lo Ferro") i ha participat, juntament amb Chaquetón, el Flecha o Talegón al disc-llibre didàctic dirigit per l'ínclit José Manuel Gamboa i editat per Flamenco al Fòrum amb el títol "Cante por Cante". Va participar en la pel·lícula "Ponent" (2002) de Chus Gutiérrez, cantant el tema principal de la mateixa. Al seu nou disc "Vaivén" (2004) ha comptat amb l'acompanyament de guitarristes de la talla d'Antonio Carrión, la família Vargas, Antonio Reyes o Manolito Herrera. 

Al final de l'acte hi haurà degustació de productes típics.

Info

 • Quan?
  13/04/2024 des de 20:30
 • Categoria

  Concert

 • On?

  Casal L'Aliança

 • Organitzador

  Cita Flamenca

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern