Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Museus i Liceu: una història compartida

Escoltar

Museus i Liceu: una història compartida

Enguany el Gran Teatre del Liceu celebra el seu 175è aniversari. Per a celebrar-ho més d'un centenar de museus de Catalunya participem en una acció conjunta, exposant una peça de les pròpies col·leccions vinculada a la història del teatre i de l'òpera del nostre país.  

 • Museus i Liceu: una història compartida
 • 2022-03-15T17:00:00+01:00
 • 2022-03-15T23:59:59+01:00
 • Enguany el Gran Teatre del Liceu celebra el seu 175è aniversari. Per a celebrar-ho més d'un centenar de museus de Catalunya participem en una acció conjunta, exposant una peça de les pròpies col·leccions vinculada a la història del teatre i de l'òpera del nostre país.  

Enguany el Gran Teatre del Liceu celebra el 175è aniversari de la seva fundació, que va tenir lloc el 4 d'abril de 1847. Amb motiu d'aquesta efemèride la institució ha impulsat Museus i Liceu: una història compartida, un projecte en xarxa entre els museus de Catalunya i el Liceu. La iniciativa se centra en la idea que hi ha fragments de la memòria del teatre en les entitats culturals d’arreu del territori. Partint d’aquesta premissa, el Liceu ha convidat els museus, col·leccions i centres d’exposicions a dialogar amb el teatre a partir de les seves col·leccions: cercant una obra, peça o material que reconstrueixi i documenti la seva història.

Més d'un centenar de centres culturals han seleccionat una obra de les seves col·leccions relacionada amb la història del Liceu, que  s'exposarà a les seves seus. Al voltant de 145 obres composen aquesta eclèctica mostra, des de pintures, fotografies, esbossos escenogràfics, diorames, documents, escultures, instruments o objectes personals de personalitats vinculades al Teatre, entre d’altres.

El Museu de Mataró se suma a aquesta celebració amb la selecció d’una peça molt singular: una pintura de Ricard Urgell de l’any 1910, en la qual es representa una artista al mig d’un escenari en plena interpretació teatral o operística.  

Al costat de la peça exposada, podeu trobar una cartel·la amb un QR des del qual es pot consultar totes les obres d'aquesta acció. Aixi mateix, tota la informació detallada es pot trobar al següent enllaç web un portal especialitzat on consultar tots els centres i les peces que hi participen, a més d'una explicació extensa de cada obra.

Es podrà visitar a la Sala Noble de Can Serra, Museu de Mataró. 


Info

 • Quan?
  15/03/2022 des de 17:00
 • Categoria

  Exposició

 • On?

  Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró

 • Organitzador

  Organitzen: Museu de Mataró i Gran Teatre del Liceu

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern