Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pere Fradera. Sagrats

Escoltar

Pere Fradera. Sagrats

Visita guiada de l'exposició amb Pere Fradera

Sagrats és una proposta pictòrica a partir de tres arbres, un intent de plasmar sensacions provocades per tres dels arbres més venerats en la nostra cultura: l'olivera, el llorer i el roure.

Els arbres ens acompanyen des de sempre, ens aixopluguen i protegeixen, ens donen matèries i fruits, ens proporcionen la millora de l'aire i ombra a l'estiu i, sovint, al seu voltant, s'hi organitzen espais de relació i trobada: places, fonts, llocs d'aplec i descans.

Per la seva relació amb la natura, amb la terra i el cel, per la seva força i la seva antigor, per la seva utilitat i els seus fruits, els arbres han estat venerats per diferents cultures arreu del món. En són exemples propers culturalment l'agraïment dels atenencs vers la deessa Atena pel do de l'olivera i dels cultius; el fet que el llorer hagi servit al llarg de la història per coronar poetes i atletes, tradició que encara perdura avui com a reconeixement dels èxits i assoliments, o que el roure hagi esdevingut símbol de fortalesa, vigoria i pervivència.

En la societat industrial en què vivim, tendim a allunyar-nos cada cop més del contacte amb la natura i oblidem el respecte que hauríem de tenir pels éssers vius com els arbres, dels quals encara depenem i que, encara que no ho sapiguem veure, ens ajuden de manera constant i discreta a viure millor.

Alguns d'ells ens acompanyen des de fa segles, són un exemple de perseverança i generositat que hauríem de saber valorar i respectar.

La pintura moltes vegades ha trobat la seva inspiració en l'observació de la natura, dels seus colors, formes, fenòmens i manifestacions diverses. En aquest cas, la meva intervenció és ben modesta, han estat ells, els arbres, que han deixat el seu rastre, així com els accidents provocats en dibuixar o pintar.

Info

 • Quan?
  24/02/2023 des de 19:00
 • Categoria

  Visita guiada

 • On?

  La Destil·leria Espai Cultural

 • Organitzador

  La Destil·leria Espai Cultural

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern