Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecte de restauració de les campanes de Santa Maria

Escoltar

Projecte de restauració de les campanes de Santa Maria

Activitat emmarcada dins dels actes de celebració de La Candelera 2024.

Presentació a càrrec del Museu Arxiu de Santa Maria i els Campaners de Santa Maria del projecte de rehabilitació funcional del campanar de la basílica de Santa Maria, que inclou la fosa d’una nova campana «Carme» i la renovació de tots els elements de subjecció i contrapès de les altres. 

Es tracta de l’actuació més important feta al campanar des del segle passat i permetrà restituir el repertori històric i garantir la continuïtat del toc manual de campanes, declarat com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i amb un llarg arrelament a la ciutat. 

La finalitat de la rehabilitació proposada és la de revertir les disfuncions i les patologies constatades en els bronzes de la basílica, fer que el campanar recobri plenament la seva dimensió instrumental i recuperi anteriors elements patrimonials físics i d’altres d’immaterials.

Els assistents que ho desitgin podran presenciar el repic de campanes (19.45 h) que hi haurà prèviament a la Missa solemne de la Mare de Déu Candelera.


Info

 • Quan?
  02/02/2024 des de 18:30
 • Categoria

  Presentació

 • On?

  Capella dels Dolors de la basílica de Santa Maria

 • Organitzador

  Organitzen: Museu Arxiu de Santa Maria i Campaners de Santa Maria

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern