Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Riu ǀ Res. Nefer

Escoltar

Riu ǀ Res. Nefer

Visita guiada a l'exposició Riu ǀ Res per endinsar-nos en el cosmos particular de l'artista Nefer (Mataró, 1960). 

Visita guiada a l'exposició Riu ǀ Res per endinsar-nos en el cosmos particular de l'artista Nefer (Mataró, 1960). En el món de la Nefer hi conviuen esquelets amb cocodrils del Nil, el sol i la lluna somriuen i les pedres estan tan vives com els personatges, els vegetals i els animals. L’exposició explora el cosmos particular d’aquesta artista, que durant tota la seva vida s’ha expressat a través del dibuix i la pintura, amb un llenguatge únic que no ha deixat mai d’evolucionar i que constitueix una mena d’autobiografia emocional.

A través d’una vuitantena d’obres, de tècniques molt diverses (de la tinta xinesa a l’acrílic, passant per l’oli i el grafit), Nefer ha creat una cosmogonia pròpia que va néixer de manera intuïtiva quan es dedicava a dibuixar obsessivament durant els llargs estius de la seva infantesa.

El recorregut de l’exposició permet comprovar, també, com el llenguatge de Nefer s’ha anat depurant progressivament al llarg dels anys, amb unes pintures recents molt més sintètiques i minimalistes i la creació dels vídeos, Camí de no retorn i La masovera del firmament, aquest darrer és un homenatge a les dones anònimes silenciades.

La mostra forma part del projecte Singulars, un cicle que des de l’any 2015 promou la difusió d’un artista local de reconeguda trajectòria, mitjançant una exposició, un programa educatiu i una publicació.

Info

 • Quan?
  14/03/2020 des de 18:00
 • Categoria

  Museu i exposicions

 • On?

  Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern