Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Se aprovechan

Escoltar

Se aprovechan

Amb motiu de la celebració de la Nit dels Museus, l'artista Marcos Prior dibuixa en directe el gravat Se aprovechan, de la sèrie Los desastres de la guerra de Goya

L'exposició "Volaverunt. Els gravats de Goya" ens ofereix l'oportunitat de descobrir les quatre sèries d'estampes de l'artista aragonès que atresora el Museu de Mataró: Caprichos (1797-1799), Los desastres de la guerra (1810-1815), Tauromaquia (1814-1816) i Proverbios, també anomenada Disparates (1815-1819). 

Aquesta mostra, comissariada per la crítica d’art Aina Mercader, mostra els gravats originals acompanyats de les intervencions dels artistes Irene Solà, Anna Dot, Marcos Prior i la Compañía La Soledad (formada per Marc Caellas i Esteban Feune de Colombi). Les seves propostes artístiques, creades específicament per a aquesta exposició, formen un conjunt d'aproximacions i derives a partir de l'obra de Goya. 

El Museu de Mataró conserva els exemplars de cadascuna de les quatre sèries de gravats de Goya. Tots trets d'un: el gravat número 16 de la sèrie Los desastres de la guerra, titulat Se aprovechan. En la seva intervenció artística, Marcos Prior deconstrueix l'escena del gravat desaparegut i ho fa a través de les pàgines d'un fanzín imprès en rizografia. 

Amb motiu de la Nit dels Museus, Marcos Prior omple el buit de l'exposició i dibuixa el gravat perdut directament a la paret. 

Activitat gratuïta

Per a més informació: 937 412 930 / educacultura@ajmataro.cat

Info

 • Quan?
  14/05/2022 des de 21:30
 • Categoria

  Intervenció artística

 • On?

  Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró

 • Organitzador

  Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern