Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tam, pa-tam, tam, planta una fava i fema el camp

Escoltar

Tam, pa-tam, tam, planta una fava i fema el camp

Nadala 2023. Instal·lació de Rafel G. Bianchi i Regina Giménez a la Cúpula del Cementiri dels Caputxins de Mataró.

Per quart any consecutiu, el M|A|C encarrega una Nadala relacionada amb els temes propis del Nadal, però també pensant en l’arquitectura i el lloc on s’exhibeix: la cúpula del Cementiri dels Caputxins.

En aquesta ocasió, amb el propòsit d’acompanyar l’imaginari cultural de l’època nadalenca, el pessebre i el caganer del pessebre prenen el protagonisme, en un gir amb un toc local molt especial.


Rafel G. Bianchi (Olot,  1967)
Com a Rafel G. Bianchi (Rafel Griera Padrosa, Olot 1967) ha realitzat exposicions en galeries comercials de Barcelona, Madrid i Berlin; ha participat en  exposicions col·lectives en el Palais de Tòquio de París o al MACBA, i de manera individual en el CGAC (Centre Galego d’Art Contemporaneo) o l’Espai Zer01 del Museu de la Garrotxa. Ha obtingut beques com la Botin o premis com el de pintura de la Fundació Vila Casas l’any 2022. Es poden trobar obres seves tant en col·leccions públiques com privades.

Regina Giménez (Barcelona, 1966)
Viu i treballa a Barcelona i és una de les artistes més consolidades de l’escena local i internacional. Mitjançant l’apropiació d’elements extrets del seu context original com antics mapes muts o llibres de geografia i cosmologia i la seva reorganització en noves composicions, Regina Giménez desenvolupa a través de les seves obres una recerca entorn de l’aspecte estètic i formal de les representacions gràfiques. Més enllà de la producció pictòrica en destaquen l’edició de llibres d’artista i l’edició d’obra gràfica, així com la seva tasca de docent en l’àmbit universitari.
De les exposicions individuals més recents en destaquen Més poètic que pedagògic i practicable (Galeria F2 , Madrid, Galeria Ana Mas Projects, Barcelona, 2023), Brillants i pàl·lides. Gegants i nanes (Galeria Luis Adelantado, València, 2021), Iremos al sol (Museu Patio Herreriano, Valladolid, 2020), El sol i la taula (Can Palauet, Mataró, 2018) i Adoptar una altra naturalesa (Ana Mas Projects, Barcelona, 2017). Ha participat en exposicions col·lectivesd’espais culturals públics i privats de Barcelona, València, La Corunya, Londres, Sao Paulo i Buenos Aires. Tenen obra seva el MACBA, les fundacions de La Caixa, Banc de Sabadell, Vila Casas, el MUSAC, el CEGAC i d’altres col·leccions privades a París, Nova York, Miami o Atlanta.

Conjuntament, en Rafel i la Gina van fer la proposta per a la Fundació Miró el novembre de 2015: una instal·lació que s’anomenava  “Art de foc, art de badoc”, en què van jugar amb el contrast entre les tradicions nadalenques i l’arquitectura moderna de Sert de la Fundació.

Info

 • Quan?
  16/12/2023 des de 12:00
 • Categoria

  Exposició

 • On?

  M|A|C Cúpula. Capella de Cementiri dels Caputxins

 • Organitzador

  M|A|C -Mataró Art Contemporani. Col·labora: Cementiris Metropolitans

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern