Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tam, pa-tam, tam, planta una fava i fema el camp

Escoltar

Tam, pa-tam, tam, planta una fava i fema el camp

Nadala 2023. Inauguració de la instal·lació de Rafel G. Bianchi i Regina Giménez a la Cúpula del Cementiri dels Caputxins de Mataró.Es podrà visitar els dies 17, 23, 24 i 25 de desembre d'11 a 14 h

Per quart any consecutiu, el M|A|C encarrega una Nadala relacionada amb els temes propis del Nadal, però també pensant en l’arquitectura i el lloc on s’exhibeix: la cúpula del Cementiri dels Caputxins.

En aquesta ocasió, amb el propòsit d’acompanyar l’imaginari cultural de l’època nadalenca, el pessebre i el caganer del pessebre prenen el protagonisme, en un gir amb un toc local molt especial.

Durant la inauguració ens acompanyarà la Coral La Nota per interpretar la nadala “El noi de la mare”, que els artistes també han convertit en part de la proposta artística.
Rafel G. Bianchi (Olot,  1967)
Com a Rafel G. Bianchi (Rafel Griera Padrosa, Olot 1967) ha realitzat exposicions en galeries comercials de Barcelona, Madrid i Berlin; ha participat en  exposicions col·lectives en el Palais de Tòquio de París o al MACBA, i de manera individual en el CGAC (Centre Galego d’Art Contemporaneo) o l’Espai Zer01 del Museu de la Garrotxa. Ha obtingut beques com la Botin o premis com el de pintura de la Fundació Vila Casas l’any 2022. Es poden trobar obres seves tant en col·leccions públiques com privades.

Regina Giménez (Barcelona, 1966)
Viu i treballa a Barcelona i és una de les artistes més consolidades de l’escena local i internacional. Mitjançant l’apropiació d’elements extrets del seu context original com antics mapes muts o llibres de geografia i cosmologia i la seva reorganització en noves composicions, Regina Giménez desenvolupa a través de les seves obres una recerca entorn de l’aspecte estètic i formal de les representacions gràfiques. Més enllà de la producció pictòrica en destaquen l’edició de llibres d’artista i l’edició d’obra gràfica, així com la seva tasca de docent en l’àmbit universitari.
De les exposicions individuals més recents en destaquen Més poètic que pedagògic i practicable (Galeria F2 , Madrid, Galeria Ana Mas Projects, Barcelona, 2023), Brillants i pàl·lides. Gegants i nanes (Galeria Luis Adelantado, València, 2021), Iremos al sol (Museu Patio Herreriano, Valladolid, 2020), El sol i la taula (Can Palauet, Mataró, 2018) i Adoptar una altra naturalesa (Ana Mas Projects, Barcelona, 2017). Ha participat en exposicions col·lectivesd’espais culturals públics i privats de Barcelona, València, La Corunya, Londres, Sao Paulo i Buenos Aires. Tenen obra seva el MACBA, les fundacions de La Caixa, Banc de Sabadell, Vila Casas, el MUSAC, el CEGAC i d’altres col·leccions privades a París, Nova York, Miami o Atlanta.

Conjuntament, en Rafel i la Gina van fer la proposta per a la Fundació Miró el novembre de 2015: una instal·lació que s’anomenava  “Art de foc, art de badoc”, en què van jugar amb el contrast entre les tradicions nadalenques i l’arquitectura moderna de Sert de la Fundació.

Info

 • Quan?
  16/12/2023 des de 12:00
 • Categoria

  Inauguració d'exposició

 • On?

  M|A|C Cúpula. Capella de Cementiri dels Caputxins

 • Organitzador

  M|A|C. Mataró Art Contemporani

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern