Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un paisatge de Ramon Martí Alsina

Escoltar

Un paisatge de Ramon Martí Alsina

Mostra al voltant d'un paisatge mataroní de Ramon Martí Alsina que ha estat recentment restaurat, el veurem en relació amb diversos objectes de les col·leccions del museu i sota l’anàlisi de diverses mirades

Ramon Martí Alsina, màxim representant del realisme pictòric del segle XIX, va obrir la porta a una nova concepció pictòrica del paisatge. En oposició a l’artifici de la pintura romàntica, proposà el que considerava un pas cap a la modernitat: captar la realitat directament del natural.

Aquest mètode de treball, basat en l’observació i la reproducció del natural, converteix l’obra de Martí Alsina en un excel·lent document per estudiar el paisatge, el seu context històric i la seva transformació: des del relleu, les espècies vegetals o l’arquitectura, als personatges i les escenes que s’hi representen.

Exposat per primer cop, després del procés de restauració que ha dut a terme el Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, mostrem aquest paisatge mataroní de Martí Alsina, pintat l’any 1866, en relació amb diversos objectes de les col·leccions del museu, i l’analitzem amb la mirada de diferents disciplines.

Horari: de dimarts a divendres de 17 a 20 h,  dissabte d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenge d’11 a 14 h. 

Tancat els dilluns, i els dies 24 de juny, 27 de juliol, 15 d’agost, 11 de setembre, 25 i 26 de desembre i 1 de gener.

Info

 • Quan?
  14/05/2021 des de 17:00
 • Categoria

  Exposició

 • On?

  Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró

 • Organitzador

  Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern