Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

320 escolars participaran en una activitat que els aproparà a la cultura africana

Escoltar

320 escolars participaran en una activitat que els aproparà a la cultura africana

El passat dimarts 21 d'octubre es va iniciar l'activitat per a centres escolars "Benvinguts  al bougoun thio de la Ramou". L'activitat està organitzada pel Centre Sant Pau i és un dels projectes que per segons any està subvencionat per l'Ajuntament de Mataró a través de la regidoria de Participació Ciutadana dins els programes de sensibilització i cooperació.

En aquest projecte hi participaran 320 escolars de tercer de primària juntament amb els seus professors. L'objectiu d'aquest és despertar actituds positives de respecte i solidaritat cap a les persones i els pobles del Sud, conèixer a través de l'experiència pràctica altres maneres de viure i altres cultures i alhora actuar com a transmissors d'aquestes diferents manifestacions culturals.

A través d'un viatge imaginari a Mali, els alumnes coneixeran la bougoun thio (casa africana) de la Ramou. Primer situaran geogràficament el país i el poble de la Ramou, tot seguit un grup dels estudiants viurà a casa de la seva amfitriona i aquesta els hi explicarà el funcionament de la casa on participaran de diferents situacions; l'altra meitat de la classe se'n va amb la tieta de la Ramou i prepararan diferents plats típics que es menjaran més tard.

Una vegada s'han intercanviat els grups i tots han participat de les dues dinàmiques, es comenten les experiències. S'agafa l'avió de tornada i ja a l'escola s'escriuen cartes per a la Ramou i se'ls hi ensenya una cançó en el seu idioma, el bambara. Finalment la nena de Mali contesta la carta. L'activitat finalitza amb un intercanvi d'impressions amb els mestres.

 "Benvinguts al bougoun thio de la Ramou" també es farà el 28 i 30 d'octubre i els dies 6, 7, 11, 13, 14, 17 i 18 de novembre a l'alberg de Can Soleret.