El carrer de Sant Francesc d'Assís es convertirà en zona de vianants

El passat dilluns, 4 d'agost, es van iniciar les obres de reurbanització del carrer de Sant Francesc d'Assís. Les obres convertiran aquesta zona en un espai residencial i comercial amb presència mínima de vehicles on s'eliminaran les voreres i calçades per crear una pavimentació contínua seguint el criteri de les intervencions que ja s'han fet al centre històric de la ciutat, com ara a la plaça de Santa Maria.

La reurbanització la porta a terme l'empresa Asfaltos y Pavimentos Barcelona SL (PAVIBAR)  i compta amb un pressupost de 174.996,38 euros.  Els treballs, que tindran una durada de 4 mesos, suposaran la intervenció en una superfície de 662,10 m2.

L'accés rodat al carrer es podrà fer des de la Muralla dels Genovesos, prèvia acreditació amb targeta, i es configura com un dels tres accessos restringits situats al perímetre de muralles per regular l'entrada de vehicles als espais de vianants del centre històric. A l'accés des de la Muralla dels Genovesos s'instal·laran tres jardineres amb arbrat i plantes arbustives que serviran per remarcar el caràcter singular de l'espai i a més una de les jardineres s'utilitzarà com a base de la terminal de control i validació de l'accés de vehicles.

Característiques de les obres

El projecte estableix que s'haurà de fer el drenatge d'aigües pluvials i substituir els trams malmesos de clavegueram. Es canviarà el paviment i l'enllumenat públic, i es col·locarà mobiliari urbà. Al mateix temps s'aprofita per condicionar les línies elèctriques i la senyalització del carrer.

El passat 17 de juliol els regidors d'Obres, Serveis i Manteniment i de Participació Ciutadana van oferir una reunió als veïns per informar-los de la remodelació del carrer.