El programa d'ajuda d'acompanyament al dol de la Fundació Hospital ha atès 72 persones en el 2003

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena va iniciar el maig de 2002 un programa d'ajuda anomenat Punt de trobada, amb l'objectiu de desenvolupar línies de treball que potenciessin i possibilitessin la recuperació de persones que estan passant per un procés de dol per la pèrdua d'un familiar.       

Al llarg del 2003 s'han atès a través d'aquest programa 72 persones de Mataró i comarca. I com a conseqüència de l'augment de demanda s'han hagut de crear dos grups de dol: un adreçat a persones que han perdut un fill i un altre per a persones que han sofert la pèrdua de la seva parella o d'un altre familiar.

El programa és un Grup d'Ajuda Mútua format per un conjunt de persones que estan passant per la mateixa situació i que es reuneixen periòdicament amb l'objectiu de fer-se costat. El programa ofereix suport psicològic individual i de grup.

Els motius que poden fer que una persona decideixi formar part d'aquest programa poden ser molt diversos: reforçar l'autoestima i la pròpia identitat, compartir emocions i sentiments amb la resta del grup, obtenir informació i intercanviar experiències, trobar la comprensió d'altres persones que també han patit la mort d'un familiar, donar suport als altres membres del grup i reduir el nivell d'ansietat, entre d'altres.