Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament demanarà a Correus que empri també el català en la seva nova imatge corporativa

Escoltar

L'Ajuntament demanarà a Correus que empri també el català en la seva nova imatge corporativa

Avui, dijous 4 de setembre, està previst portar-se a l'aprovació del Ple una declaració institucional per proposar que Correus empri també el català en la nova imatge corporativa que aquesta empresa pública estatal està dissenyant.

La proposta de declaració l'han presentat els grups municipals del PSC, CiU, ICV-EUA i ERC i dóna suport així a l'entitat Organització pel Multilingüisme, que ha fet públic que Correus i Telègrafs SA ha iniciat el canvi de la imatge corporativa preveient un nou logotip on apareix només l'expressió "Correos". Els grups municipals abans esmentats entenen que l'ús exclusiu del castellà en el logotip d'una empresa pública estatal no respecta l'esperit de l'article 3 de la Consitució ni els principis bàsics que regulen la doble oficialitat lingüística a Catalunya, d'acord amb l'article 3 de l'Estatut d'Autonomia.

El text de la declaració institucional

1) Que Correus també empri el català en el seu nou logotip, i que la versió catalana del logotip aparegui tant als rètols de les oficines com a les bústies, carretons de repartiment, vehicles i altres elements de la seva propietat radicats, estacionats, emmagatzemant o instal·lats en aquest municipi, en les instal·lacions postals de qualsevol naturalesa que donen servei a aquest municipi i en totes les instal·lacions postals de tots els municipis de Catalunya, les Illes Balears, la Comunitat Valenciana i en tots els municipis de llengua catalana d'Aragó, i que s'apliqui igualment respecte de la llengua aranesa en la seva circumscripció.

2) Que Correus empri en tota la documentació d'abast estatal i internacional una denominació de l'empresa en castellà, català, gallec i basc (Correos, Correus, Correos, i Posta). Això comprèn tota la papereria originada i usada en els serveis centrals de Correus, el servei de filatèlia, les publicacions, la pàgina web, etc.

3) Estudiar la possibilitat, en el conjunt de la política lingüística de l'Ajuntament de Mataró, de promoure la signatura d'un "Contracte Lingüístic", amb la corresponent aportació econòmica, entre aquest Ajuntament i l'entitat Organització pel Multilingüisme, impulsora de la campanya "Correus plurals" i també de l'anomenada "Segells Plurals", a la que es va adherir l'Ajuntament de Mataró amb l'acord pres per unanimitat en el Ple Municipal celebrar l'11 de maig de 2000.

4) Que es comuniqui aquest acord al ministre de Foment, al president de Correus, al director territorial de Correus Catalunya, al president del Parlament de Catalunya i a l'organització Multilingüisme.