Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'empresa SAD Suport, guardonada en la VI edició del Premi Josep M. Piñol

Escoltar

L'empresa SAD Suport, guardonada en la VI edició del Premi Josep M. Piñol

El president de l'Institut de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Antoni Civit, rebrà demà a les promotores de l'empresa SAD Suport, SCCL. Aquesta empresa, que s'ha gestat en el Servei d'empresa de l'IMPEM, ha estat guardonada amb el premi ex-equo de la VI edició del Premi Josep M. Piñol a la millor iniciativa innovadora de lluita contra l'atur. El guardó, que està impulsat per la Fundació acció solidària contra l'atur, està dotat amb 6.000 euros.

SAD Suport és una cooperativa de treballadores familiars sense afany de lucre que té com objectiu la prestació de serveis d'assistència domiciliària.

Les tres promotores de l'empresa van ser usuàries del Servei d'ocupació de l'IMPEM i van participar en diferents programes ocupacionals adreçats a persones que pertanyen a col.lectius amb risc d'exclusió sòciolaboral.

Dos d'elles van ser alumnes-treballadores del Taller d'ocupació "Servei d'atenció a les persones" que prestava serveis domiciliaris a la gent gran, infància, discapacitats i feia atenció primària. En aquest programa es van formar, van adquirir experiència i van poder així obtenir la titulació de Treballadores familiars homologada per la Generalitat de Catalunya.

Finalitzat aquest taller les participants van rebre formació sobre autoocupació i van decidir emprendre el projecte d'aquesta empresa. En aquest procés van ser assessorades i acompanyades pels tècnics del Servei d'empresa.

El projecte ha comptat amb el finançament d'un microcrèdit de la Fundació Un sol món i ha rebut diferents subvencions del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya.

En aquests moments SAD Suport és una de les empreses acreditades, després d'haver superat un concurs públic amb altres empreses, com a prestadora de serveis d'atenció domiciliària del programa xec servei del Servei de Benestar Social de l'Ajuntament.

SAD Suport també ha estat finalista de la quarta edició dels Premis a les Millors iniciatives empresarials de la Diputació de Barcelona en la categoria de Millor iniciativa amb millor sistema de qualitat.