Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 4.700 persones van participar en les jornades de salut i alimentació "Fem salut, mengem bé"

Escoltar

Més de 4.700 persones van participar en les jornades de salut i alimentació "Fem salut, mengem bé"

El Servei de Benestar Social, Salut i Consum de l'Ajuntament ha fet balanç de les jornades de salut i alimentació que sota el nom de "Fem salut, mengem bé" es van desenvolupar del 16 al 30 d'octubre. En total van participar-hi més de 4.700 persones distribuïdes en les diferents activitats que es van organitzar.

El Pla de salut de Mataró 2003-2006 i el Pla de la dona de l'Ajuntament consideren que una de les seves intervencions prioritàries és la millora de l'estil de vida dels ciutadans, incidint especialment en la promoció de l'activitat física i la millora dels hàbits alimentaris.

L'objectiu de les jornades va ser despertar l'interès en la població sobre l'alimentació saludable i el seu paper en la prevenció de determinades malalties.

Balanç de participació en les diferents activitats

Al llarg del dijous 16 d'octubre (Dia mundial de l'alimentació), 12 centres escolars i 3.700 alumnes van treballar diferents aspectes vinculats amb l'alimentació com la narració de contes sobre fruites, sessions informatives i debats a l'aula, esmorzars col.lectius a base de fruites i làctis, sortides al mercat o receptes de cuina. A més les postres dels menús escolars d'aquest dia van tenir com a base la fruita.

El mateix dia, els casals d'avis de Cerdanyola i Molins van tenir sessions informatives sobre alimentació equilibrada, tallers de macedònia, i les postres dels menjadors eren fruita. En aquests casals hi van participar 26 avis.

A Can Torner es van elaborar berenars amb fruita. I 16 dones i els seus fills van treballar com fer farinetes per als nens.

Quant al cicle de conferències que van tenir lloc a la Biblioteca Pompeu Fabra, hi van assistir unes 150 persones. Les 3 xerrades van ser: "L'alimentació mediterrània d'ahir i avui", "Cuines de la Mediterrània" i "Com influeix l'alimentació en l'osteoporosi".

Per altra banda, els dies 28, 29 i 30 d'octubre en els centres cívics de Rocafonda i Cerdanyola i en el Casal d'avis del Parc es van realitzar densiometries òssies a tots els homes i dones que ho van sol.licitar. La densiometria és una prova indolora i ràpida que no comporta cap tipus de risc tot i que no és un diagnòstic. La detecció es fa en el taló.

Les proves van anar a càrrec de la fundació FHOEMO. En total es van fer 877 densiometries de les quals 59,7% no presentaven cap alteració, el 23,2% certificaven osteopenia (grau anterior a l'osteoporosi) i el 17,1% confirmaven osteoporosi. Un professional de la FHOEMO en feia la valoració dels resultats de manera individual i donava les indicacions que calia.

L'osteoporosi és una malaltia molt freqüent que afecta aproximadament el 40% de les dones després de la menopausa i en una proporció també important als homes. Un risc important vinculat amb la malaltia és el de patir fractures òssies.