Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Cantània' se celebra per primera vegada a Mataró

Escoltar

'Cantània' se celebra per primera vegada a Mataró

"Cantània" se celebrarà per primera vegada a Mataró. Aquesta iniciativa organitzada per l'Auditori de Barcelona i l'Associació Cultural Granollers amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura consisteix en una cantata que interpretaran alumnes de 5è i 6è de primària amb l'acompanyament de 10 instrumentistes professionals dirigits per Josep Prats.

El concert final d'aquest projecte se celebrarà al teatre Monumental el dia 5 de juny de 2005. Les 10 escoles de Mataró que han decidit participar-hi són els CEIP Angeleta Ferrer, Camí del Mig, Josep Montserrat, Anxaneta, Germanes Bartomeu, Tomàs Viñas, Cirera, Camí del Cros i Josep Manuel Peramàs, i el col·legi Cor de Maria.

Aquesta iniciativa es duu a terme per promoure i millorar l'educació musical d'una manera profunda i canviar els enfocaments que regeixen aquest ensenyament en l'actualitat. Enguany la cantata, escrita per Toni Rumbau i Joan Albert Amargos, tracta el tema de la guerra.

Els mestres de l'assignatura de música de les escoles que hi participen han d'assistir, com a mínim, a 2 de les 3 sessions de formació que es fan per preparar aquest concert, on se'ls lliura un CD de la cantata que després assagen amb els seus alumnes.

La primera sessió de formació, que va comptar amb la presència dels autors de l'obra, va realitzar-se a la Sala Tafara de Granollers. Les altres dues sessions es duran a terme al febrer i a l'abril.

Els objectius de "Cantània" són:

  1. La formació dels mestres de música.
  2. El treball i la reflexió sobre els valors i els eixos transversals necessaris per a assolir una educació democràtica.
  3. La projecció i la valoració social del treball quotidià dels nens a l'aula.