Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 19 de gener comencen les obres per convertir un nou tram de La Riera en zona de vianants

Escoltar

El 19 de gener comencen les obres per convertir un nou tram de La Riera en zona de vianants

El pròxim dilluns 19 de gener està previst l'inici dels treballs de reurbanització del tram de La Riera comprès entre el carrer de Sant Josep i la Muralla de la Presó.

Les obres representaran l'ampliació de la zona de vianants del centre de la ciutat i la continuïtat de la reurbanització iniciada en el tram baix de La Riera l'any 1997, que va representar un impuls en la consolidació d'aquest carrer com a eix comercial.

El projecte preveu seguir el mateix criteri d'urbanització del tram que ja és de vianants, pavimentant a un sol nivell les voreres i la calçada amb pedra natural granítica i aliniant l'arbrat.

Els treballs arqueològics previs els realitzarà l'empresa ÀTICS i els d'urbanització aniran a càrrec de l'empresa PAVIBAR. La inversió total que es realitzarà en aquest indret serà de 1.078.434,3 euros, que finançarà l'Ajuntament amb un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de 300.000 euros.

Donat que el termini d'execució de les obres és de 12 mesos, es preveu que els treballs estiguin enllestits abans del Nadal que ve.

Renovació de l'enllumenat i de l'arbrat

L'àmbit de l'obra compren 3.650 m2, que inclouen els 215 m de La Riera i el carrer d'en Pedró.

Abans dels treballs de reurbanització es realitzaran prospeccions arqueològiques a la zona i, posteriorment, es realitzaran els enderrocs de les voreres existents i s'actuarà sobre la xarxa de clavegueram, que en part serà renovada.

L'enllumenat públic es renovarà totalment i s'instal·laran fanals nous, iguals que els que hi ha en el tram inferior de La Riera, i se seguirà el mateix criteri pel que fa a l'arbrat. Els til·lers existents actualment i que es troben en procés degeneratiu a nivell fitosanitari seran substituïts per Tells de fulla gran (els exemplars substituïts seran replantats en la mesura del possible) i es conservaran, en canvi, els plàtans del tram comprès entre el carrer Bonaire i el carrer de la Presó, que presenten les mateixes característiques que els del tram superior de La Riera. Tota la nova jardineria comptarà amb rec automàtic.

Les obres es completaran amb la instal·lació de 3 mòduls de contenidors soterrats d'escombraries i amb la col·locació de nous elements de mobiliari, com ara bancs i cadires de fusta i papereres.

La conversió d'aquest tram de La Riera en zona de vianants implicarà en un futur una revisió de la mobilitat a la zona, que preveu la limitació de l'accés del trànsit rodat a residents i operacions de càrrega i descàrrega. D'entrada, a partir de dilluns que ve, quedarà tallat l'accés a La Riera i l'accés i sortida dels vehicles a l'aparcament públic de La Riera es realitzarà a través del carrer d'en Moles.

Al·legacions al projecte

L'Ajuntament ha estimat en part algunes de les al·legacions formulades per veïns de la zona respecte el projecte. Concretament, l'Ajuntament es compromet a programar les obres de reurbanització del carrer d'en Moles per les properes anualitats (2005-2006), vista la impossibilitat tècnica de simultanejar aquestes obres amb les de La Riera tal com es sol·licitava.

Per altra banda, l'Ajuntament ha traslladat a SABA, propietària de l'aparcament públic de La Riera, les propostes formulades pels veïns per tal que aquest equipament es converteixi en un aparcament per a residents, fet que dismimuiria considerablement el trànsit d'entrada i sortida dels vehicles a la zona.