Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curs escolar 2004-05 comença amb 19.425 alumnes d'Infantil, Primària, Secundària i Educació especial

Escoltar

El curs escolar 2004-05 comença amb 19.425 alumnes d'Infantil, Primària, Secundària i Educació especial

A partir de demà dimecres i fins dilluns 20 de setembre, 19.425 alumnes d'Educació especial, Infantil, Primària i Secundària obligatòria i postobligatòria començaran el nou curs.

La majoria d'aquests alumnes s'incorporen demà i el dia 20 ho faran els alumnes de cicles formatius de grau superior de la formació professional específica. Posteriorment, ho faran els alumnes dels programes de Garantia social, dels cursos d'adults i de l'Escola Oficial d'Idiomes.

Educació Infantil de 2n cicle i Educació Primària

Al segon cicle d'Educació Infantil i Primària hi ha inscrits 10.525 alumnes de 3 a 12 anys, 5.175 en centres públics i 5.350 en centres concertats.

Respecte al curs anterior hi ha hagut un augment d'una aula de P.4 al CEIP Torre Llauder, una aula de P.5 al CEIP J. Manuel Peramàs i una aula de P.5 i una de 2n de primària al CEIP Àngela Bransuela, per tal d'atendre les demandes previstes d'escolarització.

Aquest curs compta amb un increment de recursos per part del Departament d'Educació de la Generalitat que ha possibilitat la creació, al sector públic, de 13 aules d'acollida, a dotació sencera (11 a Primària i 2 a Secundària), que substitueixen els 10 tallers de llengua a mitja dotació de l'any passat; es mantenen 2 Tallers d'Adaptació Escolar (TAE) i la creació també d'una nova aula de suport d'educació especial a Secundària, mantenint-se la que ja hi havia a Primària.

Al llarg de tot l'any, i en especial durant els mesos d'estiu, l'Ajuntament ha estat treballant en diferents centres a l'objecte d'adequar-los a les necessitats actuals i millorar-los. Aquestes obres de manteniment i millora responen a una planificació anual d'actuacions elaborada en funció de les demandes fetes pel centres a l'inici del curs anterior.

Així, durant l'any 2004 s'han pressupostat inicialment per als centres públics d'Educació Infantil i Primària 320.227 €, que es dedicaran a manteniment d'edificis i instal·lacions, tant correctiu com preventiu o normatiu, com a actuacions programades de millores a totes les escoles i actuacions d'inversió extraordinàries.

Es poden destacar, entre d'altres, les obres d'adequació realitzades durant aquest estiu als CEIP Torre Llauder, Àngela Bransuela i J. Manuel Peramàs, per adequació de les noves aules de parvulari, que han suposat 42.620 € assumits íntegrament per l'Ajuntament.

A més s'ha de comptar amb les actuacions directes del personal de la brigada del Servei de Manteniment pel que fa a actuacions de manteniment de tot tipus com la jardineria, trasllats interiors de mobiliari, neteges especials, actuacions en el patis i desguassos, trasllat o instal·lació de materials per festes, entre d'altres.

El Departament d'Educació de la Generalitat ha dut a terme la renovació de la instal·lació elèctrica del CEIP Josep Montserrat i la fonamentació i instal·lació d'un mòdul prefabricat, per utilització com a aula d'usos múltiples, al CEIP Vista Alegre, per un import de 132.208,36 €.

Educació Secundària obligatòria i postobligatòria

Els estudiants d'Educació Secundària obligatòria, de batxillerats i de cicles formatius de grau mitjà i grau superior seran aproximadament uns 8.900 alumnes matriculats als centres públics i  privats.

Com a novetats dins el sector públic, l'IES Thos i Codina compta amb un nou cicle de grau superior, de Gestió comercial i màrqueting, i l'IES Alexandre Satorras impartirà un cicle formatiu de grau mitjà d'Auxiliar de farmàcia.

Pel que fa a les intal.lacions, l'Ajuntament ha destinat 237.315,10 € per a manteniment, millores i inversió a l'IES Miquel Biada, on s'ha actuat a l'edifici i les seves instal·lacions i també hi ha hagut nova adquisició o reposició de maquinària, d'utillatge, mobiliari i equips informàtics. L'actuació més important, realitzada durant l'estiu, ha estat l'adequació dels vestidors de les noies.

A més a més, el Departament d'Educació de la Generalitat ha dut a terme diferents obres a instituts de Mataró: arranjament del clavegueram a l'IES Pla d'en Boet i condicionament de l'enllumenat exterior de l'IES Damià Campeny, per un import pressupostat de 25.386,16 €.

Quant a l'Escola Oficial d'Idiomes, aquesta iniciarà el curs amb normalitat a la seva nova seu de la plaça dels Bous, on s'impartiran 1r, 2n, 3r i 4t curs d'anglès, francès i alemany, així com diferents cursos monogràfics durant l'any i a l'estiu.