Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mataró Bus posa en marxa un nou vehicle més accessible per als discapacitats

Escoltar

El Mataró Bus posa en marxa un nou vehicle més accessible per als discapacitats

L'empresa municipal de transport públic Mataró Bus disposarà en 10 dies d'un nou vehicle que incorpora les darreres novetats per a espais destinats a discapacitats i alhora més confortable per als usuaris.

Així, el nou autobús disposa d'una barra antibolcament, dues places per a cadires de rodes, amb terra antilliscant que permet una major fixació de les cadires, i l'últim model de rampa d'accés. Les cadires de rodes hauran d'anar frenades dins el vehicle i els usuaris caldrà que es posin els cinturó de seguretat.

L'autobús formarà part de la flota del Mataró Bus, que consta de 22 unitats, 19 en servei diari i 3 de reserva. El vehicle ha costat 180.000 €.

A més de les millores per als discapacitats, aquest nou model té com a novetat la incorporació d'un seient de plaça i mitja reservat anomenat "jumbo". Aquest seient està especialment pensat per a una persona amb un nen petit.

Per millorar la seguretat, el vehicle disposa d'un circuit tancat de càmeres que permet controlar la porta posterior de sortida i la part del darrera exterior de l'autobús.

L'autobús té 24 seients de disseny més confortable i emmoquetats i manté la mateixa quantitat de seients reservats que estan distribuïts de manera diferent i es distingiran pel seu color vermell.

Aquest nou vehicle també fa servir el biodièsel com a carburant encara que el seu motor és molt més restrictiu amb l'emissió de gasos nocius, seguint la normativa europea sobre medi ambient.

El febrer d'aquest any Mataró Bus va incorporar un altre vehicle de característiques semblants: més confortable per als usuaris, amb les adaptacions reglamentàries per a passatgers amb mobilitat reduïda i menys contaminant.