Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d'Orient i la seva comitiva ja estan a punt per visitar la ciutat

Escoltar

Els Reis d'Orient i la seva comitiva ja estan a punt per visitar la ciutat

Els nens i les nenes de la ciutat podran anar a rebre avui divendres, 2 de gener, els Missatgers Reials de Ses Majestats els Reis d'Orient, que arribaran amb helicòpter al Parc Central a les 17 h. La festa estarà amenitzada amb l'actuació de l'Agrupació Musical del Maresme.

El dissabte 3 i el diumenge 4 de gener, i de 18 a 20 h, els més petits podran lliurar les seves cartes als Patges Reials en diferents punts de la ciutat:

. plaça de l'Ajuntament

. Centre Social Vista Alegre (plaça de Vista Alegre, 5)

. plaça de Rocafonda

. Centre Social de La Llàntia (carrer de Galícia, 56)

. plaça de l'Església de Cirera

. Les Esmandies (ronda de Leopoldo O'Donnell, 94)

. Centre Cívic de Molins (carrer de Nicolau Guanyabens, 23-25)

. plaça d'Isla Cristina.

I com és tradicional, el dilluns 5 de gener, els Reis Mags d'Orient faran la seva arribada i passejada per la ciutat amb la seva habitual cort.

La cavalcada començarà a les 17.30 hores i el recorregut serà el següent: plaça de Puerto Rico, ronda d'Alfons X el Savi, plaça d'Espanya, Camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O'Donnell, plaça de Manuel Serra i Xifre, Camí del Mig, carrer de Miquel Biada, ronda d'Alfons XII, plaça d'Alexander Fleming, Camí Ral, La Rambla, plaça de Santa Anna, La Riera i finalitzarà a l'Ajuntament cap a les 20.15 hores.

Els Reis Mags seran rebuts a la porta de l'Ajuntament pel president del Patronat Municipal de Cultural, Jaume Graupera, i posteriorment es dirigiran al primer pis on seran presentats a l'alcalde i als regidors.

Tot seguit, els tres Reis, l'alcalde i els regidors sortiran al balcó posterior de l'Ajuntament per fer els discursos tradicionals dirigits als nens i nenes de la ciutat.

Les carrosses i la comitiva

La novetat de la cavalcada d'enguany, que està organitzada pel Patronat Municipal de Cultura, Comerç Mataró Centre, Cerdanyola Comercial i diferents entitats bancàries, és que no compta amb la participació d'empreses comercials.

A més de les carrosses dels tres Reis Mags, la comitiva la formaran: el tren, el tramvia, l'avió, els arlequins, la Blancaneus, l'oca, Egipte, les joguines i l'iceberg, en total seran 21 comparses, a més de la participació de 9 entitats de la ciutat i 12 vehicles de suport.

Unes 500 persones formaran part de la Cavalcada de Reis i durant tot el recorregut es repartiran més de 2.600 quilos de caramels.

Mesures extraordinàries

Per tal de garantir la seguretat dels assistents a la Cavalcada de Reis i ordenar la circulació del trànsit en les vies afectades pel recorregut, la Policia Local ha desplegat un operatiu especial.

Així, es mobilitzaran un total de 75 agents que cobriran l'itinerari complert de la cavalcada i les cruïlles adjacents. A més, els Mossos d'Esquadra destinaran 3 agents que també vetllaran per la seguretat ciutadana durant el seu recorregut.

I com a mesures complementàries es requereix dels ciutadans el següent:

. Que col.laborin en la fluïdesa de l'acte, retirant els vehicles estacionats que puguin molestar a les vies que han estat senyalitzades a l'efecte.

. Que prestin especial atenció a la seguretat dels infants, vigilant que no s'acostin excessivament a les carrosses i evitar, d'aquesta manera, el risc d'atropellament. Així com evitar recollir caramels a la zona de pas de les carrosses.

. La pujada dels nens i nenes a les carrosses dels Reis la faran només els patges de cada carrossa.

. Queda prohibit transitar entre els vehicles i les carrosses al llarg de tota la cavalcada.