Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Agència de Suport a l'Associacionisme organitza les VI jornades "Les associacions fan ciutat"

Escoltar

L'Agència de Suport a l'Associacionisme organitza les VI jornades "Les associacions fan ciutat"

El proper divendres 17 d'octubre s'iniciaran les sisenes jornades "Les associacions fan ciutat" organitzades per l'Agència Municipal de Suport a l'Associacionisme amb la col·laboració del Patronat Flor de Maig de la Diputació de Barcelona i la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró.

Les jornades "Les associacions fan ciutat: avançant cap a la participació" giraran al voltant de la reflexió i la presentació de sistemes de participació tant interns com externs a les entitats. Es revisaran i es cercaran nous mecanismes de participació.

La proposta començarà amb una conferència on s'exposarà la situació, els potencials i els reptes de la participació a les associacions i donarà un punt de vista general. I el dissabte es faran tres tallers per treballar l'aplicació pràctica en tres àmbits: el lideratge participatiu, els sistemes interns de participació i una experiència de treball en xarxa entre entitats.

Programa de les jornades

. Divendres, 17 d'octubre (Sala d'actes de Can Palauet)

19 h: obertura de les jornades a càrrec Francesc Melero, regidor de Participació Ciutadana.

De 19.30 a 21 h: conferència inaugural: "Les associacions i els reptes de la participació ciutadana" a càrrec d'Ignasi Faura, advocat, consultor i assessor d'entitats, secretari general de la Confederació Espanyola de Cooperatives de Consumidors i Usuaris.

. Dissabte, 18 d'octubre (Aules del Teatre Monumental)

De 9.30 a 14 h tallers:

- "Mecanismes per facilitar la participació interna" a càrrec de Xavier Muñoz, gerent del Casal d'Infants del Raval.

- "El lideratge participatiu" a càrrec d'Albert Serrat, formador en temes de dinàmiques grupals.

- "L'experiència de Ciutat Vella de Barcelona: la xarxa d'entitats per la coordinació territorial" a càrrec d'Alícia Artiaga, promotora del Pla Integral del Casc Antic.

 

 

 

Inscripcions

La inscripció a les jornades és gratuïta. Quant a l'assistència als tallers és limitada i s'atorgarà plaça per ordre d'entrada de les inscripcions. Tots els participants rebran documentació de treball i un certificat d'assistència a les jornades.

La inscripció, que es pot fer a través del 010, l'Oficina d'Atenció Ciutadana (La Riera, 48), als centre cívics, al web de l'Ajuntament (www.mataro.org), per correu electrònic entitats@ajmataro.es o per fax al 93 758 22 82, ha d'indicar: nom de l'entitat, nom i cognoms, adreça, telèfon de contacte, adreça electrònica, la tasca que realitza a l'entitat la persona inscrita i el taller en el qual vol participar.

Serveis de l'Agència de Suport a l'Associacionisme

L'Agència de Suport a l'Associacionisme organitza a més d'aquestes jornades altres programes de formació com el Curs per a la millora de la gestió, Tallers sobre l'impost de societats, el Programa d'informatització de les entitats amb cursos de disseny de pàgines web i l'entrada en funcionament del Portal d'Entitats Mataró. Un dels serveis que també ofereix l'Agència és l'assessorament per a la creació i funcionament de les entitats.

En el 2004 està previst, a més d'incidir en la formació, l'elaboració de dues guies sobre la participació i una altra sobre el lideratge.