Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament acorda demanar a la Generalitat un servei de salut mental per a l'Hospital de Mataró

Escoltar

L'Ajuntament acorda demanar a la Generalitat un servei de salut mental per a l'Hospital de Mataró

El Ple d'ahir va aprovar per unanimitat una proposta de resolució conjunta dels grups municipals sobre l'atenció de la salut mental a la ciutat.

L'Ajuntament de Mataró al llarg del mandat passat va treballar amb el Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, per tal de resoldre els serveis de salut mental que falten i són necessaris i buscar una nova ubicació.

Així es van anar realitzant diferents reunions de treball amb responsables polítics i tècnics, a més com la participació de l'Ajuntament en el consell de direcció de la regió Sanitària Barcelonés Nord-Maresme per tractar aquest tema. Es van fer propostes de futura ubicació dels serveis que finalment es van descartar principalment per la manca de finançament. La proposta més estudiada en aquest sentit va ser la de Llar Cabanelles, que va ser desestimada per la Generalitat l'any 2002.

En les negociacions i reunions de treball sobre aquest tema l'Ajuntament de Mataró va oferir la possibilitat de col.laborar en la construcció de l'equipament donats els problemes de finançament que hi havia, de la mateixa manera que ho va fer en la construcció del CAP que dóna serveis de salut a Cerdanyola nord i La Llàntia.

En aquests moments, la falta de serveis i recursos de salut mental per atendre correctament  la població que ho necessita de la ciutat i la seva àrea d'influència, és fonamentalment de dos àmbits:

1. Àmbit hospitalari: llits d'aguts i subaguts per a adults, llits d'aguts per a infants i joves, i l'hospital de dia d'adults.

2. Àmbit ambulatori: centres de salut mental d'adults i per a infants i joves (consultori), l'hospital de dia per a infants i joves i el programa de drogues i dispensació de metadona.

El Programa d'Actuació Municipal 2004 recull la demanda a la Generalitat de Catalunya dels serveis de salut mental que falten en l'Hospital de Mataró.

Per això, tots els grups municipals han acordat:    

1. Demanar al Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya la creació dels serveis de salut mental que manquen en l'Hospital de Mataró.

2. Oferir la col.laboració de l'Ajuntament de Mataró en la mesura de les possibilitats municipals, com ja s'havia fet anteriorment, per tal que la ciutat disposi dels serveis que necessita.