Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament disposa noves mesures d'accés dels vehicles a la zona de vianants del centre

Escoltar

L'Ajuntament disposa noves mesures d'accés dels vehicles a la zona de vianants del centre

El regidor de Mobilitat, Fermí Manchado, ha presentat avui en roda de premsa les noves mesures d'accés i circulació al centre de vianants de la ciutat, que estan previstes que entrin en funcionament el proper dilluns 5 d'abril.

Aquestes disposicions vénen determinades per la transformació que s'està fent del centre històric i la conseqüent ampliació de la zona de vianants. L'objectiu d'aquestes mesures és evitar el trànsit de pas i restringir l'accés exclusivament als vehicles de residents, a les operacions de càrrega i descàrrega als ciutadans.

Tres accessos, tres zones

Per tal de poder controlar el trànsit de la zona de vianants, s'ha establert que l'entrada a aquesta es faci únicament a través de 3 punts d'accés: carrer de Sant Josep, carrer de Sant Francesc d'Assís (Portal de Valldeix) i baixada de les Espenyes.

Aquestes 3 portes d'accés no permeten, però, l'entrada a tot el perímetre restringit, sinó que possibiliten l'accés només a un sector determinat:

. Des de la baixada de les Espenyes: carrer d'en Xammar, carrer de Sant Cristòfor, carrer de Na Pau, plaça del Beat Salvador, carrer de la Palma, plaça Gran, carrer de Don Magí de Vilallonga i carrer de Santa Maria.

. Des del carrer de Sant Josep: carrer d'Argentona, carrer d'en Moles, La Riera, carrer d'en Pedró, plaça de l'Ajuntament, El Carreró, carrer d'en Palau, carrer d'en Pujol, carrer de Barcelona, plaça de la Peixateria i baixada de les Escaletes.

. Des del carrer de Sant Francesc d'Assís: carrer de Bonaire, carrer de Sant Pere Més Alt, carrer Nou, plaça de Santa Maria, carrer de la Beata Maria, carrer de Sant Simó i baixada d'en Narcís Feliu de la Penya.

Sistemes de control d'accés

El carrer de Sant Francesc d'Assís disposa d'una pilona retràctil com a sistema de control d'accés que ja en funcionament.

A la baixada de les Espenyes es posarà en funcionament una càmera de vigilància connectada al centre de control de la Policia Local, que filmarà constantment els vehicles i comprovarà que les matrícules dels cotxes siguin de vehicles acreditats, en cas contrari, s'emetrà una denúncia quan s'entri fora dels horaris d'accés lliure per a càrrega i descàrrega establerts.

Quant al carrer de Sant Josep, en aquests moments l'accés està restringit a partir del carrer d'en Moles però no serà fins que finalitzin les obres de La Riera que s'implantarà un sistema de control permanent.

Els vehicles i les acreditacions

L'entrada dels vehicles a la zona de vianants es podrà fer segons unes condicions establertes. Així, els residents han de fer servir una targeta acreditativa que els permet accionar la pilona i una enganxina col·locada en un lloc visible del cotxe que els identifiqui com a veïns de la seva zona. D'aquesta manera, es garanteix l'accés dels residents als garatges particulars i també el fet que puguin realitzar parades (no estacionaments) davant els seus domicilis per fer gestions curtes.

L'Ajuntament enviarà a finals d'aquesta setmana als residents una carta als residents de la zona de Sant Francesc d'Assís i de la Baixada de les Espenyes explicant tot aquest procés, en la qual s'inclourà l'enganxina corresponent. En cas de no rebre aquesta carta o de necessitar informació addicional, els interessats podran adreçar-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o al telèfon 010.

Horaris de càrrega i descàrrega

Els vehicles de proveïdors i serveis que hagin de fer operacions de càrrega i descàrrega hauran de respectar el següent horari: de dilluns a divendres de 6 a 12 h i de 15 a 18 h i els dissabtes feiners de 6 a 12 h i de 15 a 17 h, si vénen per la baixada de les Espenyes o pel carrer de Sant Francesc; i de 8 a 12h i de 15 a 18 h de dilluns a divendres i els dissabtes de 8 a 12 h si entren pel carrer de San Josep.

Pel que fa a la resta de ciutadans, aquests podran entrar a la zona de vianants en aquells horaris i estacionar un màxim de15 minuts posant en el seu vehicle un indicador horari en les zones regulades com a càrrega i descàrrega (marge dret de La Riera, plaça Gran i plaça de l'Ajuntament).

3 aparcaments públics subterranis per deixar el vehicle

Per altra banda, al voltant d'aquesta zona de vianants s'hi troben 3 aparcaments públics subterranis que faciliten que el ciutadà pugui desplaçar-se fins al centre de la ciutat i després accedeixi als vials de vianants sense necessitat d'utilitzar el vehicle. Els aparcaments estan situats a: La Riera, plaça de Santa Anna i la plaça de Can Xammar.