Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i la Generalitat signen un conveni per fer un centenar d'habitatges de protecció oficial al Pla d'en Boet

Escoltar

L'Ajuntament i la Generalitat signen un conveni per fer un centenar d'habitatges de protecció oficial al Pla d'en Boet

L'Ajuntament i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat van signar ahir un conveni per a la construcció d'un centenar d'habitatges de protecció oficial al Pla d'En Boet. Els habitatges que es construeixin seran de lloguer rotatori per a joves i de lloguer assistit per a gent gran.

A l'acte de signatura, celebrat a la Sala dels Lleons de l'Ajuntament, van assistir l'alcalde, Joan Antoni Baron, el conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Salvador Milà, i el regidor d'Habitatge de Mataró, Genís Bargalló.

Els terrenys en qüestió són de l'Institut Català del Sòl i estan situats entre el carrer de Sant Cugat, el carrer de Javier Castaños, el carrer de Sant Valentí i l'avinguda de Lluís Companys. Es tracta d'un solar erm que actualment fan servir els veïns com a aparcament provisional. La superfície dels terrenys és de 4.250 m2 i de la seva edificació es farà càrrec la Direcció General d'Habitatge de la Generalitat.

D'aquesta promoció en sortirà un local de 800 m2 en planta baixa, que la Generalitat cedirà a l'Ajuntament de manera gratuïta per un període de 20 anys per tal que en faci un equipament públic. L'Ajuntament també adquirirà les places d'aparcament que no estiguin vinculades als habitatges de la promoció immobiliària per un preu igual al del cost real de les obres.

L'Ajuntament, a canvi, realitzarà la corresponent modificació puntual del Pla General que farà possible l'edificació dels terrenys i aplicarà a la promotora una bonificació del 95% de la quota de l'impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICO) que pugui gravar les preceptives llicències de l'edificació. Així mateix assumirà el pagament restant, el 5% de la quota de l'ICO i del 100% de la taxa de llicència d'ocupació que pugui gravar els habitatges construïts. L'Ajuntament també n'assumirà les taxes i tributs locals que puguin generar-se fins que els habitatges estiguin disponibles per als seus usuaris.