Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament renova l'enllumenat públic a 7 vials del Pla d'en Boet

Escoltar

L'Ajuntament renova l'enllumenat públic a 7 vials del Pla d'en Boet

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament comença aquesta setmana la renovació de l'enllumenat públic a 7 vials del Pla d'en Boet.

La renovació de l'enllumenat públic es farà en els següents carrers:

  • Carrer de Ciutat Freta,
  • Avinguda de Lluís Companys (entre el carrer de Sant Cugat i el carrer d'Alarona)
  • Passeig de Pau Claris (entre el carrer d'Alarona i el carrer de Ciutat Freta),
  • Passatge dels comtes Mir i Borrell (entre el carrer de Francesc Ferrer i Guàrdia i el carrer de Rosa Sensat),
  • Passatge d'Alfons IV el Magnànim (entre el carrer de Ciutat Freta i el carrer de Rosa Sensat),
  • Passatge de Jaume II el Just (entre el carrer de Ciutat Freta i el carrer de Rosa Sensat),
  • Passatge de Ferran II el Catòlic (entre el carrer de Ciutat Freta i el carrer de Rosa Sensat).

Les obres, que tindran una durada aproximada de dos mesos, les portarà a terme l'empresa Electricitat Boquet SL amb un pressupost de 96.669,70 €.

En total hi haurà 84 punts de llum (19 més que a l'actual instal·lació): 50 llumeneres seran de 150 W, 32 seran de 100 W i 2 de 70 W.

A l'hora de fer la instal·lació, l'actual quadre elèctric es mantindrà, ja que es troba en bon estat.

Els punts de llum del carrer de Ciutat Freta seran de 150 W, i es col·locaran sobre bàculs metàlics de 10 m d'alçària i 2 m de braç.

A l'avinguda de Lluís Companys només es substituïrà l'enllumenat en el vial direcció muntanya, ja que l'enllumenat del vial direcció mar és en bon estat. Els nous punts de llum seran columnes de 10 m d'alçada equipades amb una llumenera de 150 W.

Les columnes de la zona arbrada del passeig de Pau Claris passaran a tenir 3,8 m d'alçada i 100 W de potència, ja que la frondositat dels arbres dificulta que les columnes actuals, de 10 m d'alçada, il·luminin suficientment el terra.

Als passatges dels comtes Mir i Borrell, d'Alfons IV el Magnànim, de Jaume II el Just ide Ferran II el Catòlic, l'enllumenat està format tant per columnes com per braços de paret. Els braços de paret es troben en bon estat i per tant es mantindran. Les columnes, en canvi, es substituiran per unes altres de 3,8 m d'alçària i 100 W de potència.

Mesures de protecció i estalvi energètic

Com a mesures de protecció es prenen totes aquelles que indica la normativa contra contactes elèctrics directes i indirectes i contra sobrecàrregues i curtcircuits.

El nou enllumenat disposarà de reducció de flux per doble nivell per tal d'aconseguir estalvi energètic i s'ajusta a la normativa sobre contaminació lumínica.